Σύλλογος Τριτέκνων ΛασιθίουΟ σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου ιδρύθηκε το 2010 με τη συμμετοχή τρίτεκνων από όλο το νομό, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα μέλη του Δ.Σ  και των τοπικών  επιτροπών, τα οποία καλύπτουν όλο το νομό. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν γραφεία σε όλες τις πόλεις, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα (παραχώρηση χώρου από το Δήμο), Τζερμιάδο (παραχώρηση χώρου από τους Επαγγελματοβιοτέχνες) και Σητεία (παραχώρηση χώρου από το Δήμο), ενώ στην Νεάπολη,  το Μακρύγιαλο, το Παλαίκαστρο, την Κριτσά και σε αρκετά χωριά του νομού υπάρχουν εκπρόσωποι οι οποίοι βοηθούν το σύλλογο. Από όλους στην 1η Γενική συνέλευση κρίθηκε ως καλύτερο η δημιουργία ενός Παλλασιθιώτικου συλλόγου, όπως και στου άλλους νομούς της Κρήτης, ώστε να υπάρχει μια ενιαία φωνή, η οποία θα ακούγεται και πιο δυνατά.

Ο σύλλογος αμέσως εγγράφηκε στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) και μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Χαβάκης εκλέχτηκε και στα δύο πρώτα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τώρα είναι Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ. Ο σύλλογος συμμετείχε σε πάρα πολλές συναντήσεις σε υπουργεία, οργανισμούς, σε πολλά συλλαλητήρια, στην Αθήνα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και αλλού.

Παράλληλα έχει συναντηθεί με όλους τους Δημάρχους του νομού από όπου ζήτησε τη μείωση των Δημοτικών τελών και ύδρευσης, πράγμα που έχει πραγματοποιηθεί  σε μεγάλο βαθμό και έχει ενημερώσει τους βουλευτές του νομού για τα θέματα των τρίτεκνων. Αξίζει να εστιάσουμε τόσο στα εγκωμιαστικά σχόλια για τις δραστηριότητές του συλλόγου  και από τους τρεις Δήμαρχους των μεγάλων πόλεων, όσο και τις δηλώσεις των βουλευτών του νομού μας.

Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους Περιφερειάρχες, αιρετούς και μη, οι οποίοι και βοήθησαν σημαντικά στις αποφάσεις μείωσης των τελών στους δήμους.

Ο σύλλογος βρίσκεται κοντά στους αγώνες των Λασιθιωτών για τα νοσοκομεία τα ΤΕΙ, τις υπηρεσίες, τόσο με φυσική παρουσία όσο και με ανακοινώσεις.

Όσον αφορά στην προσπάθεια για άμεση βοήθεια στους τρίτεκνους ο σύλλογος έχει πάρει προσφορές από πάρα πολλά καταστήματα σε όλο το νομό για τους τρίτεκνους και τα οποία έχουν ειδικό σήμα που τους χορηγείται, ενώ έχει ζητήσει εκπτώσεις από αλυσίδες Supermarkets, όπως ΄΄ Χαλκιαδάκη΄΄ , ΄΄Αριάδνη ΄΄, ΄΄Φαιστός-Μυλωνάκης ΄΄, ΄΄ Τσαγκαράκης΄΄ και οι οποίες έχουν δώσει έκπτωση 3%.

Για τα ακτοπλοϊκά, μαζί με τους άλλους συλλόγους της Κρήτης, έχουμε πολλές φορές επισκεφτεί τη Μinoan και την ΑΝΕΚ-Superfast  και έχουμε καταφέρει σημαντικές μειώσεις στα εισιτήρια, ίδιες ακριβώς με τους πολύτεκνους, ενώ με το ΚΤΕΛ έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις και επίκειται μείωση στα εκτός Κρήτης δρομολόγια.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως και φέτος ο σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος πιστοποιημένος φορέας διανομής δωρεάν τροφίμων στο νομό.

Η δημιουργία ενός άλλου συλλόγου

Μετά από δύο χρόνια στην Ιεράπετρα, κάποιοι τρίτεκνοι δημιούργησαν έναν νέο ΄΄ Σύλλογο Τριτέκνων Ιεράπετρας ΄΄. Από τη στιγμή που το Πρωτοδικείο αναγνώρισε το σύλλογο, άρχισαν οι εγγραφές. Ως εδώ δεν υπάρχει θέμα. Όμως, δυστυχώς κάποιοι από το σύλλογο αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ήδη υπάρχοντα, με αναίτιες λεκτικές επιθέσεις και πρακτικές που δε συνάδουν με το πνεύμα που πρέπει να διέπει τέτοιους αλλά και όλους τους συλλόγους. Από τη στιγμή δε που παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Ιεράπετρας δίπλα στο χώρο που ήδη χρησιμοποιείται από τον πρώτο σύλλογο, δημιουργούνται συνεχώς θέματα.

Θεωρούν κάποιοι ότι ο σύλλογος του νομού είναι περιττός (μάλιστα ζητήθηκε να φύγει!! από την Ιεράπετρα) τη στιγμή που έχει 450 με 500 μέλη στην περιοχή της Ιεράπετρας και τα οποία στηρίζουν την προσπάθειά του (ενδεικτικά, φέτος έγιναν περίπου 250 αιτήσεις από την περιοχή της Ιεράπετρας για τα δωρεάν τρόφιμα).

Σημειώνουμε για ενημέρωση πως στους άλλους νομούς της Κρήτης υπάρχει ένας μόνο σύλλογος του νομού.

Ο σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου είναι και θα παραμείνει ο σύλλογος του νομού, με μέλη και εκπροσώπους σε κάθε γωνιά του νομού, θα βρίσκεται σταθερά κοντά στους τρίτεκνους και στα προβλήματά τους.

Ο σύλλογός μας δεν έχει προσωπικά θέματα με κανένα, δεν επιδιώκει προστριβές, είναι αρκετά ενημερωμένος για τα θέματα των τρίτεκνων, είναι αρκετά οργανωμένος, κινείται στο προσκήνιο, συμμετέχει ενεργά σε πολλές προσπάθειες σε όλο το νομό.

Ζητούμε από τους τρίτεκνους  του νομού, ιδιαίτερα της περιοχής Ιεράπετρας, να εγγράφονται και να ανανεώνουν την εγγραφή τους όπου αυτοί νομίζουν, όπου θεωρούν ότι οι προσδοκίες τους θα πραγματοποιηθούν,  αφού πρώτα εξετάσουν όλα τα δεδομένα και ενημερωθούν, γιατί δημιουργείται σύγχυση, τις περισσότερες φορές, με την ύπαρξη δύο συλλόγων.

Βασική μας αρχή ήταν και είναι, πως αυτά που ενώνουν όλους τους Λασιθιώτες, που για εμάς είναι η τριτεκνία και οι κοινές προσπάθειες όλων των κατοίκων του νομού για ένα καλύτερο αύριο, αποτελούν τη βάση για το ξεπέρασμα ανώφελων τοπικισμών, τα οποία έχουν προκαλέσει ζημιά στον τόπο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να είμαστε κοντά στους τρίτεκνους.

Με εκτίμηση

Από το Δ.Σ.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: