Πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε αδιέξοδο με τους λογαριασμούς του ρεύματος. Λόγω της κρίσης, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της ανεργίας και της επιδρομής των χαρατσιών αδυνατούν να αποπληρώσουν το λογαριασμό για το αναγκαίο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση ανήκει στη μνημονιακή  κυβέρνηση και την διοίκηση της Δ.Ε.Η. γιατί όταν φόρτωσαν τους λογαριασμούς με το χαράτσι απαγόρευσαν το διακανονισμό για όσους δυσκολεύονταν να πληρώσουν όλο το ποσό. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μαζευτούν απλήρωτοι λογαριασμοί και παρόλο που το απλήρωτο χαράτσι μεταφέρθηκε στην εφορία, το υπόλοιπο να είναι τεράστιο για τα εισοδήματα που έχουν απομείνει. Πολλοί συμπολίτες μας, ιδίως άνθρωποι με περισσότερα προβλήματα από το οικονομικό, απειλούνται με διακοπή ρεύματος, ανήμποροι να αντιδράσουν.

Το τοπικό υποκατάστημα της Δ.Ε.Η,. μετά και από τη δική μας παρέμβαση, δείχνει κατανόηση και είναι διατεθειμένο να κάνει διακανονισμούς με ποσά που να ανταποκρίνονται στις οικονομικές δυνατότητες των συμπολιτών μας. Ωστόσο πολλοί συμπολίτες μας δεν το γνωρίζουν και πιθανότατα δεν θα το μάθουν από αυτή την ανακοίνωση γιατί δεν διαβάζουν εφημερίδες ή ζουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να κοιτούν στη γειτονιά τους για παρόμοια προβλήματα, αν μπορούν να παρεμβαίνουν διακριτικά ή να ενημερώνουν τους Αλληλέγγυους Πολίτες στο τηλέφωνο 6980449512.

Καλούμε τη Δ.Ε.Η. να μην κάνει διακοπές ρεύματος σε κατοικίες πριν να έρθει σε επαφή με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ή τους Αλληλέγγυους Πολίτες στο ίδιο τηλέφωνο. Μια διακοπή ρεύματος στις σημερινές συνθήκες μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε ανθρώπους με ιδιαίτερα προβλήματα.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό αναγκαίο για τη ζωή. Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να το στερηθεί.

 

Για το χαράτσι του Ρεύματος

Καλούμε τους πολίτες να μην καταβάλουν το χαράτσι στην εφορία μιας και δεν έχει ακόμη βεβαιωθεί και ενώ το μέλλον του χαρατσιού είναι τουλάχιστον αβέβαιο μέχρι τις εκλογές. Οι εφορίες, παρόλο που δέχονται πληρωμές για το χαράτσι, βρίσκονται ακόμα σε σύγχυση. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, συμβουλεύουμε τους πολίτες να κρατήσουν τα λεφτά τους στην τσέπη τους ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.

Στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουμε φέτος εμφανίζεται πρώτη φορά ο κωδικός 205 (πίνακας 5) και ζητείται να αναγραφεί προαιρετικά ο αριθμός παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας. Το στοιχείο αυτό θα βοηθήσει την εφορία να προχωρήσει στην ταυτοποίηση της παροχής ρεύματος και
του χαρατσιού που δεν έχουμε πληρώσει. Χωρίς αυτό το στοιχείο είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο για την εφορία να μας εντοπίσει.
Γι’ αυτό δεν συμπληρώνουμε τον κωδικό 205

Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου

Τηλ. Επικοινωνίας 6980449512
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: