Δημοτική ΣυνεργασίαΣτο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων και από τον πρόεδρο της Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Α.Ν. για την κατανομή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στα Γυμνάσια της πόλης. Με βάση την ενημέρωση αυτή αποφασίσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να διαμαρτυρηθούμε στον Προϊστάμενο Β/θμιας Εκπ/σης για τον τρόπο της φετινής κατανομής.
Όμως η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς την παρουσία κάποιου εκπροσώπου της εκπαιδευτικής κοινότητας, που να έχει σφαιρική γνώση των εκπαιδευτικών πραγμάτων της πόλης μας και των νέων νόμων για τη λειτουργία των σχολείων. Το αποτέλεσμα είναι η ενημέρωση που είχαμε να είναι μονόπλευρη, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο χειρισμού του θέματος από τον αρμόδιο για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχο.
Μετά από διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών, θεωρούμε ότι η παρουσίαση της κατάστασης  έγινε χωρίς να αναδειχθούν  οι ανάγκες και τα δεδομένα και των τριών Γυμνασίων της πόλης και ότι η άποψη της Ένωσης Γονέων δεν εκφράζει το σύνολο των γονέων, οι περισσότεροι από τους οποίους συμφωνούν με την κατανομή όπως αυτή προγραμματίστηκε από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης.
Αποσιωπήθηκε επίσης το γεγονός ότι με την τελική κατανομή που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπ/σης (ο οποίος είναι και ο άμεσα υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία των σχολείων) είχαν συμφωνήσει απόλυτα ΟΛΟΙ οι Διευθυντές των Γυμνασίων της πόλης, σε συνάντηση πριν την τελική απόφαση του.
Θεωρούμε, λοιπόν, πως παραπλανηθήκαμε και πως το θέμα επιβάλλεται να συζητηθεί εκ νέου, παρουσία των αρμοδίων από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επειδή η Παιδεία των παιδιών μας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, στο οποίο δεν χωράνε κομματικές σκοπιμότητες, πρέπει να παρουσιαστούν όσα στοιχεία δεν παρουσιάστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις έχοντας σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos