Δημοτική ΣυνεργασίαΕίναι αλήθεια ότι στην συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου ζήσαμε στιγμές που σίγουρα δεν τιμούν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, πολύ δε περισσότερο, μιας Πρωτεύουσας πόλης, όπως ο Αγιος Νικόλαος.

Πριν αναφερθούμε σε οτιδήποτε άλλο, θα θέλαμε απερίφραστα να καταδικάσουμε την συμπεριφορά οποιουδήποτε δεν σέβεται την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και δη τον θεσμό του Δημάρχου.

 

Αυτού του είδους συμπεριφορές μας φέρνουν χρόνια πίσω και δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και την εικόνα μιας σύγχρονης τουριστικής πόλης που κατέχει Πρωτεύοντα ρόλο στον Νομό μας.

Με απόλυτη σιγουριά, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε τους πολίτες, ότι τίποτε από όσα έγιναν, δε θα συνέβαινε, αν ο κ. Δήμαρχος αντιδρούσε άμεσα και με παρρησία δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα όσα την επόμενη ημέρα δήλωσε στη τοπική μας εφημερίδα.

Μετά από όλα αυτά, αναρωτιόμαστε αν όλοι νιώθουν στον ίδιο βαθμό την ανάγκη να καταδικάσουν τα γεγονότα αυτά , την στάση και την φρασεολογία Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά και του ίδιου του Δημάρχου, απέναντι στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου γενικότερα.

Εμείς, όπως είχαμε υποχρέωση, αναφερθήκαμε στα γεγονότα και θέσαμε ερωτήσεις, προς το Δήμαρχο, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, προκειμένου να μας επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν πληροφορίες-καταγγελίες πολιτών, ότι στις τσάντες με τρόφιμα που μοιραζόταν από το δίκτυο «ΕΛΠΙΖΩ» ,υπήρχαν κάρτες με ονόματα συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, διαφορετικά μάλιστα, ένα για το πάνω Μεραμπέλο και άλλο για το κάτω Μεραμπέλο, χωρίς να αναφερθούμε σε ονόματα, αν και τα γνωρίζαμε. Η ερώτηση μας, ήταν απλή, σαφής και κατανοητή από όλους.

Είναι, ή θα πρέπει να είναι από όλους αντιληπτό, ότι οι ερωτήσεις που καταθέτει η μείζων μειοψηφία του Δήμου δεν προέρχονται από κυήματα της φαντασίας μας , αλλά από καταγγελίες και αναφορές συμπολιτών μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα που θέτουμε προ ημερησίας διάταξης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Αντί λοιπόν απαντήσεως δεχθήκαμε από συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο, προκλητική και αήθη επίθεση με ακατονόμαστη φρασεολογία.

Ήταν για μας, και θα έπρεπε να ήταν από όλους αυτονόητο, ότι η αντίδραση μας στα όσα ακούσαμε θα ήταν άμεση και χωρίς περιστροφές.

Ζητήσαμε άμεσα από τον κ. Δήμαρχο και την πλειοψηφούσα παράταξη, την καταδίκη της φρασεολογίας και τη συνολική αντίδραση τους στο διασυρμό του Δημοτικού Συμβουλίου από τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, δηλώνοντας, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αποχωρούσαμε από την αίθουσα.

Αντί ανάληψης πρωτοβουλιών από τον Δήμαρχο, για κατευνασμό και καταδίκη στα όσα απαράδεκτα εκστόμισε σύμβουλος της παράταξης του, είδαμε έναν Δήμαρχο λάβρο απέναντι μας και με τη γνωστή του τακτική, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και χωρίς ίχνος ντροπής, να μας προκαλεί να αποχωρήσουμε γενικά από την πολιτική ζωή του τόπου και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τον σύμβουλο του, συγκρίνοντας την πράξη του, με αντίστοιχες πράξεις, άλλων οργανισμών, ή εταιρειών, που ως χορηγοί σε πολιτιστικές δραστηριότητες, διαφημίζονται με διάφορους τρόπους. Αυτή φαίνεται είναι η αντίληψη τους για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.

Μετά από όλα αυτά, ήταν αναμενόμενο και δυστυχώς υπήρξε αντίδραση και από παριστάμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο πολίτες. Αντίδραση η οποία ήταν υπερβολική και χωρίς να δικαιολογείται ο συγκεκριμένος πολίτης, παρά το ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα του Δημάρχου, λόγω και έργω.

Εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή αντίδρασης από όποιο και αν προέρχεται, χωρίς κανένα ενδοιασμό, πολύ δε περισσότερο όταν ξεφεύγει του πολιτικού λόγου, και αναφέρεται σε προσωπικά θέματα, αφού ο πολιτικός πολιτισμός στον οποίο πιστεύουμε δεν έχει καμία σχέση με παρόμοιες συμπεριφορές.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, όσο μας αφορά και εξαρτάται από εμάς, θέλουμε να δηλώσουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η οποιαδήποτε φιλανθρωπία επικαλούνται κάποιοι, να μπει κάτω από το μανδύα της προσωπικής διαφήμισης.

Τα αισθήματα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας είναι αγνά , είναι ανώνυμα και έχουν σκοπούς πέραν της όποιας διαφημιστικής προσωπικής προώθησης.

Οι άγιες τούτες ημέρες δε μας επιτρέπουν να επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα και θα κλείσουμε λέγοντας ότι εμείς επαινούμε όλους όσους πραγματικά και ανώνυμα προσφέρουν σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Αυτοί για μας είναι οι καθημερινοί άγνωστοι ήρωες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και που η μοναδική τους πρόθεση είναι η βοήθεια και η συμπαράσταση στον συνάνθρωπό τους.

Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη για όλους.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: