Λιμενικό σώμαΤο 6ο τακτικό συνέδριό της πρόκειται να διοργανώσει η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) στην πόλη του Ηρακλείου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013. Το εν λόγω συνέδριο πρόκειται να φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και αναμένεται η ευρεία συμμετοχή τόσο των μελών της Ένωσης όσο και της πολιτικής και στρατιωτικής Ιεραρχίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, η θεματολογία της οποίας θα καλύψει ειδικά ζητήματα για τους πνιγμούς εντός της θάλασσας. Τα ατυχήματα στη θάλασσα και οι συνέπειες που μπορεί να έχουν στην υγεία, ακόμα και στη ζωή των θυμάτων, ενδιαφέρουν άμεσα την ελληνική κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη τη στενή σχέση της με το υγρό στοιχείο, λόγω και της νησιωτικής ιδιομορφίας της χώρας.

Δυστυχώς κάθε χρόνο ο πνιγμός καταλαμβάνει παγίως μία θέση από τις κύριες αιτίες ατυχηματικών θανάτων, ακολουθώντας σε ορισμένες ηλικιακές κατηγορίες πληθυσμού, τα τροχαία ατυχήματα που διατηρούν τα θλιβερά πρωτεία. Επιπλέον αναλογιζόμενοι ότι το 30% των θυμάτων είναι αλλοδαποί γίνεται αντιληπτό ότι κάθε ατύχημα με τραυματισμό στη θάλασσα έχει παρεπόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό και τα παρακλάδια του.

Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα ανέκαθεν τελούσε υπό την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και η ημερίδα της ΠΕΑΛΣ, υπό το πρίσμα της συχνότητας των κρουσμάτων πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες, στοχεύει στην πραγματοποίηση μίας εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τα αίτια των ατυχηματικών περιστατικών στη θάλασσα και κυρίως για τους κανόνες ασφαλείας, η εφαρμογή των οποίων καθιστά ασφαλή την κολύμβηση και πραγματική απόλαυση τη θάλασσα.

Στην ημερίδα της ΠΕΑΛΣ θα συμμετάσχουν ως εισηγητές διακεκριμένες προσωπικότητες, που με τις διαλέξεις τους θα προσεγγίσουν το θέμα των πνιγμών στη θάλασσα και θα αναλύσουν εξειδικευμένα ζητήματα.

Πέραν των προαναφερομένων κατά τις εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να παρουσιαστεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός της Ένωσης, ενώ θα συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν το Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και θα αναφερθούν οι δράσεις που ανέλαβε η ΠΕΑΛΣ κατά το τρέχον έτος.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: