πανόΜε έκπληξη αλλά και απορία οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νεάπολης παρακολουθούμε να υλοποιείται με «γοργούς» ρυθμούς η πολυσυζητημένη Διασύνδεση του Νοσοκομείου μας με τα υπόλοιπα 3 Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου. Δυστυχώς δεν διαπιστώσαμε τους ίδιους ρυθμούς στην υλοποίηση των υποσχέσεων της  πολιτικής ηγεσίας επί 1,5 χρόνο για επίλυση του προβλήματος.

Σήμερα την αποστολή της εφαρμοστικής εγκυκλίου του γενικού γραμματέα υγείας  όπου ουσιαστικά εντέλλεται η μεταβίβαση δωρεών – κληροδοτημάτων στο νέο ενιαίο νοσοκομείο ακολούθησε η παραίτηση της αν. Διοικήτριας κας  Κ.Μοσχοβιτάκη σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Με την εγκύκλιο αυτή, ζητείται η άμεση διακοπή  των ΑΦΜ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και το κλείσιμο των τραπεζικών τους λογαριασμών με μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμό του ενιαίου νοσοκομείου. Ο κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ζήτησε την έναρξη της διαδικασίας αυτής από αύριο.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η διασύνδεση  του Νοσοκομείου μας σημαίνει την απώλεια:

–           7 κληροδοτημάτων με 18 αστικά ακίνητα (οικόπεδα και κτίσματα εκ των οποίων 9 βρίσκονται στην Αθήνα και 1 στο Ηράκλειο)

–          Αποθεματικού 4.000.000 ευρώ

–          Ετήσιου εισοδήματος από τις μισθώσεις ύψους 600.000 ευρώ

–          Του οικοπέδου έκτασης 5 στρεμμάτων εντός σχεδίου πόλης που προορίζεται για την ανέγερση Κέντρου Αποκατάστασης.

–          Της πλεονασματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου (με έξοδα 500.000 ευρώ).

Τα κληροδοτήματα του Νοσοκομείου Νεάπολης όχι μόνο εξασφαλίζουν την λειτουργία του, αλλά υποστηρίζουν και την λειτουργία του υπό ίδρυση Κέντρου Αποκατάστασης – του μοναδικού δημόσιου στη Περιφέρεια Κρήτης.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΡΩΤΟΥΝ:

Για ποιον λόγο, ενώ έχει δοθεί λύση στα ζητήματα που προέκυψαν για τα άλλα νοσοκομεία της χώρας, δεν επιλύεται το ζήτημα του Νοσοκομείου Νεάπολης;

Για ποιον λόγο σε περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης η πολιτική ηγεσία «τιμωρεί» το μόνο πλεονασματικό νοσοκομείο της χώρας;

Για ποιον λόγο και ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την εφαρμογή της διασύνδεσης χωρίς κανένα οικονομικό όφελος όταν αντίθετα εξαιτίας της υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Νεάπολης και παράλληλα ουσιαστικά  ακυρώνεται η δημιουργία του μοναδικού για την Κρήτη  Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης;

Μετά από Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προχωρούμε από αύριο σε απεργειακές κινητοποιήσεις  διαρκείας*  έως την οριστική επίλυση του ζητήματος με ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΠΔΔ για την προστασία της περιουσίας του νοσοκομείου.

Ζητούμε από τους φορείς και την κοινωνία της Νεάπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής την κατανόηση για τον αγώνα μας αλλά κυρίως την ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση προκειμένου να προστατευτεί το νοσοκομείο Νεάπολης και να προχωρήσει το Κέντρο Αποκατάστασης.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία να μην αποδεχτεί την παραίτηση  της αναπληρώτριας Διοικήτριας κας  Κ.Μοσχοβιτάκη και να δώσει άμεση επίλυση στο πρόβλημα.

Εργαζόμενοι Γ.Νοσοκομείου – Κ.Υγείας Νεάπολης «Διαλυνάκειο»

* κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. {jcomments on}

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: