πόρνη σε κοινή θέαΌπου Νταβατζής: η Ευρωπαϊκή Ένωση, και πουτάνες: η Ελλάδα και η Κύπρος (άντε και οι χώρες του νότου)

Έτσι έχει εξελιχθεί η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα και πρόσφατα και με τη Κύπρο. Και ουχί σχέση εταίρων όπως υπονοεί το Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο πουτάνες έχουν γερή προίκα πλέον (αέριο, πετρέλαιο) και πρέπει να τους τη πάρουμε τζάμπα.

Γι’ αυτό ζούμε τα τελευταία χρόνια τα ρεζιλίκια με την παρ’ ολίγο πτώχευση της Ελλάδας, την εκτροπή με τις καταθέσεις στη Κύπρο, την ανοχή στη Τουρκία, κλπ.

Για να τα λέμε μέχρι και να τα βρούμε, η Κύπρος πληρώνει τη πολιτική της με την οποία πατούσε πάντοτε σε δύο βάρκες και τώρα φύγανε κάτω από τα πόδια και οι δυο. Δηλ. η λογική να τα ‘χει καλά με όλους. Έτσι το πρώτο πλήγμα στην οικονομία ήρθε από την έκρηξη στο Μαρί και το πλέον πρόσφατο, το χέρι στις καταθέσεις που θέλησε να βάλει το Eurogroup.

Ας μην ξεχνάμε τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία. Η Κύπρος αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα τη χώρα πάτημα, συγχωροχάρτι,  προς τη δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ενώ έγινε δεκτή με αυτή την ιδιαιτερότητα στην Ε.Ε., δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι χάλασε στη σούπα τις τελευταίες μέρες.

Όμως αυτό το ξεδιάντροπο κλέψιμο, ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. Φυσικά, εάν δεν αλλάξει κάτι, θα φύγουν κοντά στα 30 δις από τη Κύπρο (Ρώσοι) και 4 δις (Έλληνες) και κύριος οίδε πόσα ακόμα μέσα σε βαλίτσες από την Ευρώπη προς άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Από την άλλη ο Κύπριος πρόεδρος εμμένει σε λύση από την Ευρώπη, ενώ η Gazprom προσφέρεται να σώσει τη χώρα με αντάλλαγμα οικόπεδα για άντληση φυσικού αερίου.

Τελικά, η πρόοδος έχει εξελίξει και την έννοια της κατοχής. Δεν χρειάζονται πλέον όπλα και στρατεύματα. Αρκεί το ξένο χέρι μέσα στη τσέπη μας!!!

Και δυστυχώς η συμμαχία των προθύμων εθνικών μειοδοτών πολιτικών μας, το έχει επιτρέψει…. .και το Ευρωπαϊκό χέρι (του νταβατζή) βρίσκεται μόνιμα πλέον στις τσέπες Ελλάδας και Κύπρου (οι πουτάνες) που λέγαμε στην αρχή. {jcomments on}

(Με τον προσήκοντα σεβασμό στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, σαφώς τιμιότερο του επαγγέλματος του πολιτικού!!)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos