ΑΝΕΛΟ ακρωτηριασμός του Δήμου Σητείας από ζωτικές υπηρεσίες συνεχίζεται απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ από την σημερινή κυβέρνηση . Σειρά είχε την περασμένη εβδομάδα η Δ.Ο.Υ Σητείας. Παρά το γεγονός , μάλιστα , ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελούσε ουσιαστικά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου , οι κυβερνώντες δεν φρόντισαν ούτε την δημιουργία του Κ.Ε.Φ να έχουν προνοήσει , η οποία θα έλυνε ένας μέρος των προβλημάτων που δημιουργεί η απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ ύστερα από 100 χρόνια λειτουργίας.

Απορίας άξιον είναι το πώς θα δικαιολογήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ στο Νομό Γιάννης Πλακιωτάκης την εξέλιξη αυτή αφού με Δελτίο Τύπου του τον Σεπτέμβριο του 2012 μας ενημέρωσε ότι διατηρούνται οι Δ.Ο.Υ Σητείας και Ιεράπετρας ! Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι <<….Μετά από παρεμβάσεις τόσο θεσμικών φορών του Νομού μας όσο και εμού προσωπικά πετύχαμε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να πειστεί για την αναγκαιότητα να διατηρηθούν οι Δ.Ο.Υ σε Ιεράπετρα και Σητεία >>   Από ότι αποδεικνύεται εκ των  πραγμάτων η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του Βουλευτή της ΝΔ είχε βαρύτητα ολίγων εβδομάδων .

 

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός όμως των εκπροσώπων της σημερινής κυβέρνησης αποτυπώνεται ανάγλυφα σε παλαιότερες τους δηλώσεις . .Στις 2 Νοεμβρίου του 2011 όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση και ο κ Σαμαράς εμφανιζόταν ως περισσότερο αντιμνημονιακός από τον κ Τσίπρα προσπαθώντας να εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες  και να υφαρπάξει την ψήφο τους ο Βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης με αφορμή την απάντηση που έλαβε ύστερα από ερώτηση του για τυχόν κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως είχε δηλώσει αυτολεξεί <<Καμιά ουσιαστικά απάντηση δεν πήραμε για τη Δ.Ο.Υ Νεάπολης . Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην συγχώνευση ακόμη και ζωτικής σημασίας υπηρεσιών , ισχυριζόμενη μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο ‘’βελτιώνει την ποιότητα και μειώνει το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών ‘’.

Επομένως , δύο πράγματα μπορούν να ισχύουν :

-είτε ζουν σε άλλη χώρα ,

– είτε μας περιπαίζουν .

Ωστόσο , οι συμπολίτες μου δεν είναι αφελής και –αργά ή γρήγορα – οι υπεύθυνοι για την πρωτόγνωρη απαξίωση του Λασιθίου θα πάρουν την απάντηση τους .>>

Πότε έλεγε την αλήθεια ο κ Πλακιωτάκης και πότε ψεύδεται ? Τότε ή τώρα που με την ψήφο του στηρίζει την κυβέρνηση και τις επιλογές της ? Εκτός κι αν (τα δικά του λόγια θα δανειστούμε )

-είτε ζει σε άλλη χώρα

-είτε μας περιπαίζει

Κύριε Πλακιωτάκη ουσιαστική απάντηση γνωρίζουμε ότι δεν θα πάρουμε , οπότε σας απευθύνουμε την τελευταία αποστροφή των δικών σας λόγων <<Ωστόσο οι συμπολίτες μου δεν είναι αφελείς και – αργά ή γρήγορα – οι υπεύθυνοι για την πρωτόγνωρη απαξίωση του Λασιθίου θα πάρουν την απάντηση τους .>>
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: