paterakis_thodorisΑγαπητοί μου, Φίλες και Φίλοι

Αυτή τη φορά, η επικοινωνία μου μαζί σας ενέχει και ένα προσωπικό στοιχείο, αφού τον τελευταίο καιρό δέχομαι φραστικές επιθέσεις από μια μικρή ομάδα (4-5 ατόμων) δημοτών που είναι όμως, όπως φαίνεται, ξένοι προς την κουλτούρα, τον πολιτισμό του τόπου μας.

Με το πρόσχημα ότι δεν αντιμετωπίζω δήθεν όπως έπρεπε τα δύο κυρίαρχα, κατά την περίοδο αυτή, ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας, δηλαδή του Νοσοκομείου μας και των τεσσάρων κοινοτήτων του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, με κατασυκοφαντούν ψευδόμενοι χωρίς ντροπή παραποιώντας σκόπιμα τα πραγματικά γεγονότα.

Όμως η αλήθεια είναι μία και μοναδική και οι θέσεις μου όπως και των συνεργατών μου κρυστάλλινες και διαφανείς, όπως το νερό που αναβλύζει από βράχο. Το Νοσοκομείο μας πρέπει να παραμείνει αυτοδιοικούμενο και να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω ως δευτεροβάθμιο ίδρυμα και οι τέσσαρες κοινότητες να επιστέψουν χωρίς χρονοτριβή, εκεί που είναι η φυσική τους θέση, δηλαδή στο Δήμο μας.

Οι θέσεις αυτές έχουν εδώ και αρκετό καιρό διατυπωθεί τόσο γραπτά (υπάρχουν σχετικά κείμενα), όσο και προφορικά προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώσαμε και δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι εμμένουμε σ΄ αυτές τις θέσεις και αγωνιζόμαστε συνεχώς για την ευόδωση των στόχων μας όπως τους έχουμε προσδιορίσει. Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα εμφανίζεται στο προσκήνιο η προαναφερόμενη ομάδα η οποία καπηλεύεται τις ίδιες αυτές θέσεις μας, τις οποίες τάχα υιοθετεί, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, ενώ ξεκινά παράλληλα ένα αήθη πόλεμο λάσπης εις βάρος μου, με σκοπό να απαξιώσουν θεσμούς και πρόσωπα και να εκδικηθούν προσωπικά την κοινωνία.

Γι να το επιτύχουν αυτό χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα την με καλές προθέσεις αυτοοργάνωση πολιτών και το βήμα της αυθόρμητης συγκέντρωσης << των αγανακτισμένων>> τις οποίες προσπαθούν να καπελώσουν ή και καπελώνουν με φανφάρες και ντουντούκες.

Οι συμπεριφορές αυτές παραπέμπουν στην αναρχία, όχι όμως στον ειρηνικό, ήρεμο και λογικό αναρχικό σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του Φουριέ αλλά στους Εnragees,τους βίαιους απόστολους της αναρχίας, που κάποιες μυστικές φωνές τους παροτρύνουν να δείξουν την περιφρόνησή τους προς την κοινωνία.

Και πώς να μη το σκεφθεί κάποιος αυτό όταν προ ημερών ακούστηκε, στην ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη από την ομάδα μάζωξη της πλατείας, μια νεαρά ευρισκόμενη προφανώς σε κρίση, να κραυγάζει στο μικρόφωνο και να αποκαλεί τους συμπολίτες μας, όλους εμάς «γουρούνια!!!» και οι παρευρισκόμενοι της ομάδας να επιδοκιμάζουν με χειροκροτήματα; Ή όπως ένας άλλος της ομάδας πρότεινε να γίνει κατάληψη του Δημαρχείου, για να σταματήσει έτσι η λειτουργία του Δήμου και η κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των Δημοτών;

Φίλες και Φίλοι, Στειακές και Στειακοί

Εμείς τα αντιπαρερχόμαστε όλα αυτά, γυρίζουμε την πλάτη μας σ΄ αυτές τις λογικές, προχωράμε μπροστά, αφήνουμε τους ψευδοπροφήτες στη μοναξιά τους.

Τίποτε δεν θα μας κάνει να παρεκκλίνουμε των στόχων μας για την υλοποίηση των οραμάτων μας, προς όφελος και μόνο του Στειακού λαού που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε. Η ταύτιση των απόψεών μας με τις δικές σας είναι δεδομένη, γι΄ αυτό και η συμπαράσταση σας σ΄ εμένα και στους συνεργάτες μου τη θεωρώ αυτονόητη.

Αυτά και η αγάπη σας δίνουν δύναμη να συνεχίσω το δύσκολο αγώνα που έχω αναλάβει, σε πολύ δύσκολες εποχές, για ένα Δήμο πρωτοπόρο, ανεπτυγμένο, δημιουργικό, όπως αξίζει σ΄ εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Δήμαρχός σας

 

Θοδωρής Πατεράκης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: