Βάι παραλίαΠριν από δυο εβδομάδες, η κοινωνία της Σητείας πληροφορήθηκε με μεγάλη έκπληξη,  τη μίσθωση κατόπιν «διαγωνισμού»  του μετοχίου «ΒΑΪ» (καφέ – εστιατόριο- ενοικιαζόμενα δωμάτια) για 20 χρόνια στους εγγλέζους της Minoan group.

Δε θελήσαμε να βγάλουμε ανακοίνωση τις πρώτες μέρες, θέλοντας να διερευνήσουμε το θέμα, αλλά και περιμένοντας μήπως ακούσουμε κάποιες εξηγήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη. Μάλλον όμως προτιμήθηκε η ένοχη σιωπή μπροστά στην κατακραυγή που ακολούθησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σητείας, μένοντας πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει με την παρέμβασή του στα τοπικά ΜΜΕ στις 12-10-12, ότι δηλαδή θα παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση της Μονής Τοπλού, θέλει να επισημάνει τα εξής :

  • Ποια σκοπιμότητα υπαγόρευε τη διεξαγωγή διαγωνισμού με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και γιατί τόση βιασύνη και σπουδή από την πλευρά του μοναστηριού για «fast track» διαδικασίες;
  • Οι συμμετέχοντες στο ηγουμενοσυμβούλιο ιερείς, πλην του ηγουμένου, ποια ενεργό συμμετοχή έχουν στην ουσιαστική ζωή της Μονής, ώστε να είναι άγνωστοι στην τοπική κοινωνία;
  • Αλήθεια, το νόμιμο, όπως θα επικαλεστούν κάποιοι για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, πόσο ηθικό είναι και πώς αρμόζει η μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία από άμβωνος ανακοίνωση , με το πνεύμα της Εκκλησίας του Χριστού;

Βέβαια δε μπορούμε να αφήσουμε απ΄ έξω τους εγγλέζους της Minoan group, καθώς εδώ και πολλά χρόνια κουβαλούν εκατομμύρια ευρώ και τάζουν επενδύσεις με χιλιάδες θέσεις εργασίας.  Έγινε επί τέλους η αρχή. Από κάπου έπρεπε να ξεκινήσουν οι άνθρωποι. Το μικρό εστιατόριο και τα 5-6 δωμάτια με κόπο και μεράκι κάποια στιγμή θα γίνουν μεγάλα μαγαζιά και 1.900 κλίνες. Νέοι είναι, θα δουλέψουν και θα τα καταφέρουν. Προς το παρόν όμως στέλνουν στα αζήτητα δυο οικογένειες και τους λίγους εργαζόμενους της στης συγκεκριμένης μικροεπιχείρησης.

Μέχρι όμως να γίνουν όλα αυτά θα τους παρακαλούσαμε να μας δείξουν επί τέλους τα «νέα επενδυτικά» τους σχέδια, πράγμα που τους έχει ζητηθεί και από το Δήμο Σητείας, για να ενημερωθεί και η κοινωνία της Σητείας.

Τι, πότε και πού θα κατασκευαστεί.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι με αφορμή την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα και ο τόπος μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να κάνει εμπόριο ελπίδας και ψεύτικων ονείρων.

Ας πάψουν οι θεσμικοί, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και ας αναλάβει καθ΄ ένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Οι καιροί απαιτούν ξεκάθαρες κουβέντες.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: