Στα βάθη της Μεσογείου η Ευρώπη έχασε την ανθρωπιά της
το σκάφος λίγες ώρες πριν βυθιστεί σε φωτογραφία του λιμενικού σώματος

Εκφράζουμε τη συντριβή μας για την πολύνεκρη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Πύλου.

Καταθέτουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Υποκλινόμαστε στους συναδέλφους μας στην Καλαμάτα που λύγισαν μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας. Τους στηρίζουμε ολόψυχα στον μεγάλο αγώνα που δίνουν.

Αγανακτούμε για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που έχει μετατρέψει σ ένα απέραντο υγρό τάφο τη μεσόγειο.

Κανένας άνθρωπος δεν ξεριζώνεται, δεν βαδίζει ατέλειωτα χιλιόμετρα, δεν ρισκάρει τη ζωή του στα δουλεμπορικά και στους φράχτες αν δεν ζεί στον τόπο του δυστυχία, φτώχεια και θάνατο.

Περισσεύει η υποκρισία των αποικιοκρατών, κυβερνήσεων και πολιτικών που σπέρνουν πολέμους για τα συμφέροντα τους και παράλληλα αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή βαρβαρότητα τα θύματα των πολέμων αυτών. Που στοχοποιούν τους ξεριζωμένους για την φτώχεια που έχουν επιβάλλει στην κοινωνία υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των λίγων.

Περισσεύει η υποκρισία και ο κυνισμός σ εκείνους τους πολιτικούς που μιλούσαν και μιλούν με ορολογία Χρυσής Αυγής, θέλοντας να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στους πρόσφυγες η ζητώντας νεκρούς μετανάστες στα σύνορα. Απο τη μια δήθεν πενθούν-εκλογές γαρ- αλλά από την άλλη εξακολουθούν να διαχέουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στην κοινωνία.

Ελάχιστη υποχρέωση μας είναι ν απαιτήσουμε:

-Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και ν αποδωθούν στο ακέραιο οι ευθύνες στους υπαίτιους.

-Nα σταματήσει τώρα η δολοφονική πολιτική των φραχτών και των επαναπροωθήσεων.Κανένα σύνορο δε μπορεί να σταματήσει τη μαζική εξαθλίωση των ανθρώπων.

-Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ”αποθήκη ψυχών” όπως απαιτούν οι ”εταίροι μας στην ΕΕ.

-Ασυλο, στέγη και ασφαλής διέλευση στους πρόσφυγες.

Επειδή και πάλι η πατριδοκαπηλία περισσεύει, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πώς η κακή αντιμετώπιση των ξένων ήταν ύβρις για τους προγόνους μας.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos