elounda03Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη και λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο αλλά και την ιστορία του καθενός, διαβάσαμε το κείμενο του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ελούντας κ. Γιώργου Μπαρμπούνη το οποίο βρίθει από ψέματα, συκοφαντίες και λασπολογίες προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες της Ελούντας και τη Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά του να κρύψει τις προσωπικές του αδυναμίες και ανεπάρκειες στην προώθηση των μεγάλων ζητημάτων της Ελούντας.
Ως πρόεδρος της Ελούντας – συμπληρώνει οκτώ χρόνια θητείας στο Τοπικό Συμβούλιο – και όλως παραδόξως όλα τα καλά είναι δική του ενέργεια και για όλα τα κακώς κείμενα ευθύνονται οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, ενώ ουδέποτε ασχολήθηκε ή προώθησε τα μεγάλα ζητήματα της Ελούντας.

Χαρακτηριστικά σε αντίθεση με τους Προέδρους των άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων, ουδέποτε επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου για την επίλυση των προβλημάτων της Ελούντας.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Ελούντας για τα έργα που έγιναν και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη:
1. Η προώθηση του θέματος της παράκαμψης, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη από το Δήμαρχο, τον Νομάρχη και τους εκπροσώπους της βουλής του Νομού Λασιθίου, έχει εμπλακεί στο Συμβούλιο Επικρατείας μετά από ένσταση κατοίκων της Ελούντας.
2. Όσον αφορά στην ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση
α) αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Ελούντας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη, έργο ύψους 800.000 €, β) μελέτη αποχέτευσης από την Πλάκα στην Ελούντα, του Κάτω χωριού και Μαυρικιανό, προϋπολογισμού 2.600.000 €, έχει ήδη υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ προς έγκριση και είναι έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την Ελούντα και ιδιαίτερα για το Κόρφο.
3. Το Ευρυζωνικό δίκτυο το οποίο έχει φτάσει μέχρι τα μεγάλα ξενοδοχεία έχει ολοκληρωθεί, απαραίτητο για τη στήριξη του τουρισμού, έργο ύψους 321.000 €.
4. Η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο της Ελούντας, έχει συνταχθεί και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Κρήτης προς έγκριση.
5. Η μελέτη ανάπλασης των Αλυκών που έχει επίσης συνταχθεί και έχει υποβληθεί προς έγκριση, είναι έτοιμη για δημοπράτηση και τα χρήματα υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Δήμου. Δεν έχουν μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται ο πρόεδρος στην επιστολή του.
6. Το σπουδαιότερο έργο της περιοχής είναι η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ που αφορά την ανάπτυξη της Ελούντας και της ευρύτερης περιοχής.
7. Σχετικά με το Σχέδιο Πόλης σύμφωνα με τους μελετητές η μελέτη είναι ανεφάρμοστη γιατί έχει συνταχθεί προ εικοσαετίας και δεν έχει έννοια ολοκλήρωσης.
8. Για το «Μουσείο Αλατιού –Ακονιού» πήραμε την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από πολλές προσπάθειες.
9. Η προώθηση ηλεκτροφωτισμού της Σπιναλόγκας είναι σε εξέλιξη, σ΄ένα μήνα γίνεται η δημοπράτηση του έργου και πρόσφατα εγκρίθηκε η αναστήλωση της Σπιναλόγκας που έχει ευρύτερη σημασία για όλη την περιοχή του Κόρφου και της Πλάκας, έργο ύψους 2 εκ. ευρώ.
10. Η ΚΕΠΑΝΕΛ έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στην περιοχή και τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
11. Τσιμεντοστρώσεις – Πλακοστρώσεις, έργο ύψους 307.500 € στις παρακάτω οδούς: Ομήρου, Δημοκρατίας, Αθηνάς, Αριστίωνος, Ειρήνης και πάροδοι, Εθνικής Τραπέζης, Ιπποκράτους, Ευνομίας, Δαιδάλου, Μισέλ Λουκά Ιμπέρια, Αρκαδίου & Βενιζέλου, Θεοτοκοπούλου, Κορνάρου, σε ανώνυμη οδό, μετά το Ξενοδοχείο Καρδουλάκη, Ιμπέρια, Αρκαδίου, Θεοτοκοπούλου, ασφαλτόστρωση δρόμου στην περιοχή Λαγκάδας, ασφαλτόστρωση δρόμου στην περιοχή Πεζούλας, ασφαλτόστρωση δρόμου από στέρνα Λούκα προς περιοχή Αρόλιθους, πλακόστρωση δρόμου από γέφυρα Επαρχιακού Δρόμου Ελούντας προς οικία Πετράκη, τσιμεντόστρωση δρόμων εντός του οικισμού Κάτω Πινών.
12. Κάλυψη λοιπών δράσεων σε οδικά δίκτυα και άλλων συντηρήσεων, πρασίνου κ.λπ. 86.000 €.
13. Διαμόρφωση Πεζοδρομίων στην Πλατεία Σχίσματος Ελούντας 50.000 €
14. Το έργο ανόρυξης και αξιοποίησης νέας γεώτρησης στη θέση Βλάχηδες έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Πράσινη Ανάπτυξη και προβλέπεται άμεση η έναρξη το και είναι , ύψους 250.000 €.
15. Σύνταξη υδρογεωλογικής μελέτης για τη διάθεση της εκροής του ΒΙΟ.ΚΑ Ελούντας 6.500 €, Οριστικές Μελέτες υδροδότησης Ελούντας από τον Αποσελέμη 45.000 €, Αξιοποίηση νέας γεώτρησης στη θέση Αρκολάκι 126.066 €, Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές ανάπλασης στο Σχίσμα 4.000 €, Κατασκευή αγωγών όμβριων στη περιοχή του Αγ. Κων/νου 60.000 €, Μετατόπιση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Ελούντας στο Ξηρόκαμπο 6.000 €, Διάνοιξη αγροτικού δρόμου προς μεσαίο αντλιοστάσιο αποχέτευσης 15.000€, Ανακατασκευή αντλιοστασίου ύδρευσης Πινών 15.000 €, Επέκταση δικτύου ύδρευσης Πινών 6.000 €, Επισκευή συντήρηση γεώτρηση Δάμακα Ελούντας 20.000 €, Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης προς Ε. Χωριό 6.000 €, Επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Μαυρικιανό 30.000 €, Επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Πάνω Χωριό 7.000 €.

Όλοι γνωρίζουν την αδιάλειπτη παρουσία τόσο του Δημάρχου, όσο του Αντιδημάρχου, υπεύθυνου στην περιοχή της Ελούντας όπως και του Δημοτικού Συμβούλου Ελούντας και του προέδρου της ΚΕΠΑΝΕΛ.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την περικοπή των δημοτικών τελών, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε τα μεγάλα έργα της Ελούντας, παρά τα προβλήματα με αδειοδοτήσεις, παρά την έλλειψη προτάσεων και μελετών ενώ πολλά εξ αυτών βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Προεκλογικά αντί να λασπολογούμε, καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία και αλληλοενημέρωση και να μη μεταφέρουμε τις ευθύνες του καθενός κάπου αλλού.
Εμείς, αυτό που προσπαθούμε, είναι να ενώσουμε τους συμπολίτες ανεξαρτήτου χώρου σ΄ένα σχέδιο μακράς πνοής με στρατηγικούς στόχους, ώστε όλος ο νέος δήμος να βρει την πορεία του, όπου και η Ελούντα θα έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο. {jcomments on}

Καλούμε επίσης τους συμπολίτες μας, να κρίνουν αυτό που γίνεται, έχει γίνει και θα γίνει στην Ελούντα, σε σχέση με κάποιες άλλες γειτονικές περιοχές για το έργο που έχει συντελεστεί.

Ο Αντιδήμαρχος
Μανόλης Αικατερινάκης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Γεώργιος Πεδιαδίτης

Ο πρόεδρος ΚΕΠΑΝΕΛ
Γιάννης Κωνσταντουδάκης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: