του Χρήστου Τζώρτζη

Και φτάσαμε λοιπόν φίλες και φίλοι στην επόμενη μέρα και στην ψήφιση των μέτρων που οι βαστάζοι του κυβερνητικού άξονα διακηρύττουν πώς είναι για τη σωτηρία της χώρας μας και του λαού της. Το πώς όλα αυτά γίνονται για το καλό μας το ξέρουμε και το νοιώθουμε πολύ καλύτερα εμείς από όλους αυτούς που μας βλέπουν από κει πάνω που βρίσκονται όπως επίσης το νοιώθουμε και πολύ περισσότερο από όλα τα εναπομείναντα τσιράκια τους τα οποία είτε από ηλιθιότητα είτε γιατί θέλουν να διαφυλάξουν και να αυγατίσουν τα κεκτημένα τους τσιρίζουν προσπαθώντας να πείσουν για την ορθότητα των χειρισμών του άξονα.

 

Αυτά μέχρι χτες γιατί από σήμερα αλλάζουν τα πράγματα. Σοβάρεψαν δραματικά. Από τώρα και μετά λοιπόν τέρμα τα αστειάκια και οι πλακίτσες. Δεν  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ να μιλούμε για απόψεις ούτε  μπορούν  να εκληφθούν σαν απόψεις αυτές που στηρίζουν και υποστηρίζουν την καταστροφή της χώρας και του λαού μας. Δεν μπορεί να εκληφθεί σαν άποψη απ’ όπου κι αν προέρχεται το ξεπούλημα και η υποταγή της χώρας μου στην Χιτλερική Γερμανία της Μέρκελ. Και δεν μπορεί γιατί σκοτώθηκαν ΕΛΛΗΝΕΣ  γι’ αυτό για να παραδώσουν σ’ εμάς μια χώρα ελεύθερη. Δεν μπορεί να εκληφθεί σαν άποψη και να απαιτούν να  γίνει σεβαστή οποιαδήποτε θέση έχει σχέση με την υποδούλωση της χώρας μας γιατί τότε άποψη ήταν και αυτή των γερμανοτσολιάδων  και  χιτών που υποστήριζαν το 40-44 πως το μέλλον της Ελλάδας ήταν με τη Γερμανία. Δεν  μπορεί να εκληφθεί σαν άποψη γιατί τότε άποψη είναι και η διχοτόμηση της Κύπρου, άποψη ήταν και η δικτατορία των συνταγματαρχών, άποψη και οι δολοφονίες των αγωνιστών του πολυτεχνείου, αυτών των ανώνυμων που δεν εξαργύρωσαν ποτέ τον αγώνα τους κι έμειναν αυτοί οι έντιμοι αφανείς  ήρωες, γιατί οι υπόλοιποι έγιναν οι ήρωες της ρεμούλας της κλεψιάς και της ατιμίας. Δεν  μπορεί λοιπόν να είναι άποψη αυτή κύριοι γιατί απλά είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και πολύ καλά ξέρετε πώς αποκαλούνται οι φορείς τέτοιων απόψεων και τι προβλέπει ο λαϊκός νόμος τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου, όπως επίσης να θυμίσουμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι δημοκρατικές αρχές που επικαλείστε και θυμάστε όποτε σας συμφέρει μάλλον δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του σήμερα έτσι όπως ΕΣΕΙΣ τη φτιάξατε γιατί  σας διαφεύγει πως δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες ισχύουν και εφαρμόζονται ΜΟΝΟ σε δημοκρατικά καθεστώτα. Στη χώρα μας σήμερα δεν έχουμε ούτε καν δικτατορικό καθεστώς αφού από την δικτατορία των πολιτικών έχουμε περάσει τελείως ομαλά και αναίμακτα σε καθεστώς κατοχής, έτσι λοιπόν και αφού βρισκόμαστε σε καθεστώς κατοχής, και οι αντιδράσεις του λαού μας θα πρέπει να είναι ανάλογες. Είδαμε τις αντιδράσεις του κατοχικού καθεστώτος την ημέρα της 28 του Οκτώβρη. Απομόνωσαν ο το λαό, που με το αίμα του κέρδισε την ελευθερία αυτής της χώρας, αυτό το λαό που με το αίμα του έγραψε στο τοίχο της ιστορίας το μεγάλο ΟΧΙ, τον έβαλαν για άλλη μια φορά πίσω από τα σιδερένια κιγκλιδώματα, να ζητιανεύει την ελευθερία του, για να γιορτάσουν μόνοι τους την επέτειο του ΟΧΙ οι κύριοι του ΝΑΙ.

 

Όλοι αυτοί και τα τσιράκια τους καλά θα κάνουν όσο είναι ακόμη καιρός, να καταλάβουν πώς όχι  είναι απλά ανεπιθύμητοι μα είναι υπό διωγμόν  από την πατρίδα αυτή που ξεπουλούν γιατί δεν είναι πατρίδα τους, και δεν την πονούν. Το ίδιο θα πρέπει να καταλάβουν και όλοι οι ντόπιοι πολιτευτάδες και κομματαρχαίοι αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα και αυτοί που τους στηρίζουν κι έχουν τις ίδιες με αυτούς  απόψεις, να καταλάβουν πώς ο τόπος αυτός που τους έθρεψε τόσα χρόνια, τώρα τους ξερνά γιατί δεν μπορεί να τους χωνέψει, τους φτύνει γιατί τους σιχαίνεται, δεν μπορεί να τους ανεχτεί άλλο κι επειδή δεν γίνεται να μετακινηθεί αυτός μάλλον θα πρέπει να μετακινηθούν αυτοί.

 

Υ.Γ  Προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τον τίτλο του τζάμπα μάγκα που πολύ και ασύστολα χρησιμοποιείται τελευταία χωρίς μάλλον να γνωρίζουν οι χρησιμοποιούντες το πότε και ποιοι έχουν το ηθικό δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν, να πούμε πως ο τίτλος του μάγκα που σήμαινε άντρας με την πραγματική σημασία της λέξης και υποστηριζόταν από τη στάση ζωής του,  αναπτύχθηκε με τη σημασία αυτή κατά την εποχή των ρεμπέτηδων. Το τζάμπα μάγκας ήταν ακριβώς το αντίθετο του μάγκα και βέβαια μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από πραγματικούς μάγκες.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΖΩΡΤΖΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤ.  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΚΡΙΤΣΑΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: