η εικόνα του Ιωάννη Κορνάρου στη μονή Τοπλού
η εικόνα του Ιωάννη Κορνάρου στη μονή Τοπλού

με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό της μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου της Πόλης μας, συναποφασίσαμε τα διοικητικά συμβούλια της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραισού να παρουσιάσουμε στο Σητειακό και όχι μόνον ακροατήριο, μια μοναδική διάλεξη με αναφορά στην Ορθοδοξία μας.

Έτσι αμέσως μετά τον πανηγυρικό εκκλησιασμό και την περιφορά της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Σητείας, μια ιδιαίτερη και εξειδικευμένη παρουσίαση της κυρίας Αθηνάς Κυριακάκη- Σφακάκη.

Η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, θα μας ξεναγήσει στους συμβολισμούς και την τέχνη του Ιωάννη Κορνάρου, που κατά το έτος 1770 φιλοτέχνησε την περίφημη εικόνα που υπάρχει στην μονή Τοπλού, Μέγας ει Κύριε.

Η εικόνα αναμφίβολα αποτελεί όχι μονάχα ένα παγκόσμιο μνημείο για την Ορθοδοξία αλλά και ένα καλλιτεχνικό έργο μέγιστου κάλλους και τέχνης.

Κατόπιν τούτου λοιπόν σας προσκαλούμαι να δώσετε το παρόν σε μια ξεχωρίστη διάλεξη γεμάτη γνώση και σεβασμό για τον τόπο μας.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: