Οι Αρχιδούκες Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου προβάλλει σήμερα (9.2) στις 21:30 το βράδυ την κωμωδία του γάλλου σκηνοθέτη Πατρίς Λεκόντ «Οι αρχιδούκες» στον κινηματογράφο Ρεξ στον ¶γιο Νικόλαο. Τρεις ηθοποιοί προκαλούν το χάος με τα σκέρτσα τους, την ανυπακοή και τους αυτοσχεδιασμούς τους.
 
Καταφέρνουν όμως να ζωντανέψουν ένα «νεκρό θίασ», ν΄ αναβιώσουν τις ελπίδες μιας μισότρελης πρωταγωνίστριας και να ανατρέψουν τα σατανικά σχέδια ενός υπό πτώχευση θεατρικού επιχειρηματία, ο οποίος θέλει να σταματήσει την περιοδέια – ακόμα και δολοφονώντας την πρωταγωνίστρια – για να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας.
 
Ο σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις υποκριτικές ικανότητες των τριών μεγάλων του γαλλικού σινεμά (Μαριέγ, Νουαρέ, Ροσφόρ) και παράγει άπλετο, αυθόρμητο γέλιο.
 
Ο Πατρίς Λεκόντ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Γάλλους σκηνοθέτες με διεθνή αναγνώριση. Βραβευμένος με ΒΑFTA και Σεζάρ για την ταινία «Ridicule: ο Περίγελο της Αυλής», προτάθηκε δύο φορές για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και τη Χρυσή ¶ρκτο στο Βερολίνο. «Ο άνθρωπος του τρένου» κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Βενετίας.
 
Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει επίσης ταινίες, βραβευμένες σε φεστιβάλ, όπως: «Ο δήμιος του Σαιν Πιερ», «Ο εραστής της κομμώτριας» , «Ερωτικό Τανγκό» «Το κορίτσι στη γέφυρα» κλπ.
 
Παίζουν: Ζαν Πιερ Μαριέγ, Φιλίπ Νουαρέ, Ζαν Ροσφόρ, Κατρίν Ζακόμπ, Μισέλ Μπλαν
 
Η Κινηματογραφική Λέσχη

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: