Τιμητική εκδήλωση μνήμης της Αικατερίνης Μαριδάκη - Κασσωτάκη
Η Αικατερίνη Μαριδάκη – Κασσωτάκη

O Δήμος του Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία του Οροπεδίου Λασιθίου, το Καμπάνειο Ίδρυμα, τον Σύλλογο των Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος», τον Σύνδεσμο Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο», τον Σύλλογο Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Δίας» το Σύλλογο  Γυναικών Οροπεδίου  Λασιθίου «Ρέα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου Λασιθίου, με την υποστήριξη και την παρουσία του  Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, διοργανώνουν την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα Αντωνίου Βορεάδη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδω τιμητική εκδήλωση μνήμης για την Αικατερίνη Μαριδάκη – Κασσωτάκη, Καθηγήτρια και τ. Αντιπρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Για το επιστημονικό έργο της τιμωμένης και τη διεθνή του απήχηση θα μιλήσει ο διακεκριμένος Καθηγητής Πανεπιστημίου  Δρ. Δρ. Δρ. Βασίλειος Φθενάκης.

Για τη προσφορά της Αικατερίνης Μαριδάκη-Κασσωτάκη στην ελληνική εκπαίδευση θα μιλήσειο Ιωάννης Πυργιωτάκης Ομότιμος Καθηγητής τ. Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη  συμβολή της στη μελέτη του λαϊκού πολιτισμού του Οροπεδίου Λασιθίου θα αναφερθείο Αδαμάντιος Κρασανάκης, Επίτιμος  Διευθυντής Υπουργείου Πολιτισμού, 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα παρουσιαστεί από τον Ιωάννη Χρονάκη Φιλόλογο τ. Λυκειάρχη και  τη Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη Φιλόλογο η πρώτη ποιητική συλλογή του Μιχάλη Κασσωτάκη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών  με τίτλο «Στο φως των στοχασμών και των ονείρων» που είναι αφιερωμένη στην πολυαγαπημένη σύζυγό του.

Αντί αποχαιρετισμού θα μιλήσουν  ο Γεώργιος Μηλιαράς τ. Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, η Δέσποινα Δαμιανάκη-Ουρανού, Πρόεδρος «Δικταίου»  και  ο Γεώργιος Παναγιωτάκης Ιστορικός Ερευνητής. Ακολουθείεπίδοση τιμητικής πλακέτας από τους Προέδρους των φορέων διοργάνωσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου θα προσφέρει κέρασμα στους συμμετέχοντες, τιμώντας την αείμνηστη που υπήρξε εκλεκτό μέλος του.

Από τους φορείς διοργάνωσης:

Γιάννης Στεφανάκης, Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Μαρία Τζενάκη, Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Οροπεδίου Λασιθίου

Πέτρος Παπαδάκης,Πρόεδρος του Καμπανείου Ιδρύματος

Δέσποινα Δαμιανάκη-Ουρανού,Πρόεδροςτου Συλλόγου των Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος»

Αλέξανδρος Ξωμεριτάκης, Πρόεδρος  του Συνδέσμου Λασιθιωτών Ηρακλείου «ΤΟ Οροπέδιο»

Γεώργιος Μπελούκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Δίας»

Δέσποινα Χατζάκη, Πρόεδρος  του Συλλόγου  Γυναικών Οροπεδίου  Λασιθίου «Ρέα»

Αλίκη Διαλυνά, Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: