το δίκτυο με τις μινωικές φρυκτωρίες στο κάμπο της Πεδιάδας, από τη μελέτη Παναγιωτάκη
το δίκτυο με τις μινωικές φρυκτωρίες στο κάμπο της Πεδιάδας, από τη μελέτη Παναγιωτάκη

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την διάσωση, προβολή και αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας» σε συνεργασία με τον σύλλογο «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό» 

προσκαλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των  Πολιτιστικών Συλλόγων  της γεωγραφικής ενότητας της ΠΕΔΙΑΔΑΣ την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριών του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου.

Το θέμα μας θα είναι η «παρουσίαση της επιφανειακής αρχαιολογικής έρευνας της Πεδιάδας με έμφαση στο επικοινωνιακό και αμυντικό δίκτυο των μινωικών φρυκτωριών (Σωρών)» από τον αρχαιολόγο κο Νίκο Παναγιωτάκη.

ο Νίκος Παναγιωτάκης (στο κέντρο) ξεναγεί στις Φρυκτωρίες της Πεδιάδας
ο Νίκος Παναγιωτάκης (στο κέντρο) ξεναγεί στις Φρυκτωρίες της Πεδιάδας

Ο στόχος μας αφορά τόσο την ενημέρωση σας, όσο και την ενεργή συμμετοχή σας για την αναπαράσταση, αναβίωση μετάδοσης μηνυμάτων με φωτεινά σήματα ή φωτιές από τις ίδιες μινωικές φρυκτωρίες μετά από 4.000 χρόνια.

Η δράση αυτή προγραμματίζεται την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 παγκόσμια ημέρα Τηλεπικοινωνιών, συνδέοντάς την επίσης  με την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, σκοπεύοντας να τονώσει την εθνική-πατριωτική μας συλλογική συνείδηση, καθώς και με περεταίρω προτάσεις για την αγροτουριστική και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση  της συλλογικής αυτής πρότασης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μανώλης Ηγουμενάκης 6974-891750

Τερέζα Βαλαβάνη 6977-479717

Νίκος Παναγιωτάκης 6974-457844

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos