Χορός κάπου στη Κρήτη

Μαλεβιζιώτικος χορός

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 στις 21:30 στο αμφιθέατρο του 4ου Τ.Ε.Ε. – ΕΠΑΛ (Σκεπετζή 31, παράλληλος Κνωσού, Κηπούπολη) διοργανώνεται βιωματικό σεμινάριο εμβάθυνσης και μελέτης του Μαλεβιζιώτικου χορού. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα χορευτών, αρχαρίων και προχωρημένων. Οι αρχάριοι θα διδαχτούν τα βασικά βήματα του τελετουργικού και δημοφιλούς κρητικού χορού και οι προχωρημένοι θα γνωρίσουν τις ξεχωριστές φιγούρες του, ανδρικές και γυναικείες.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα στοιχεία της κρητικής λαογραφίας που σχετίζονται με τον χορό καθώς και η σχέση του με άλλους παρόμοιους πηδηχτούς χορούς της Κρήτης ενώ θα ακουστούν μουσικές παραλλαγές του μαλεβιζιώτη.
Το σεμινάριο αλλά και το γλέντι που θα επακολουθήσει, θα πλαισιώνεται μουσικά από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Σύρμα».
Το βιωματικό σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και του ζωντανού γλεντιού με φαγητό και ποτό που διοργανώνεται κάθε Δευτέρα μετά το πέρας των μαθημάτων του Γιάννη Παναγιωτάκη.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos