ο δήμαρχος, ανάμεσα στους ξένους δημότες τηςπεριοχής που παρακολούθησαν το πρόγραμμα
ο δήμαρχος, ανάμεσα στους ξένους δημότες τηςπεριοχής που παρακολούθησαν το πρόγραμμα

Στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, έγινε το βράδυ της Παρασκευής (19/9), η Γιορτή Πολιτισμού κατά την οποία, επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις σε όσους ξένους που ζουν στη περιοχή μας,

παρακολούθησαν το πρόγραμμα “ΟΔΥΣΣΕΑΣ, εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό“.

Τη βραδιά τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Λυκείου Αφροδίτη Βαρκαράκη, η υπεύθυνη του Κέντρου διά Βίου Μάθησης Πόπη Πιταροκοίλη, καθώς και οι περισσότεροι ξένοι που παρακολούθησαν τα μαθήματα.

τα μέλη του Λυκείου σε Κρητικούς χορούς
τα μέλη του Λυκείου σε Κρητικούς χορούς

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Παρούλα Κουτσάκη, παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων, όσον αφορά την ιστορία και στο έργο του, για να ακολουθήσει η παρουσίαση τοπικών στολών από μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου. Όπως είπε “Το ΛτΕ ως φορέας που υπηρετεί τον πολιτισμό, οφείλει να στηρίζει αυτές τις δράσεις, πιστεύοντας πως η γνωριμία των λαών με θετική διάθεση, οδηγεί σε καλές σχέσεις, όπου μεταφέρονται ιδέες, πρακτικές και πολιτιστικά στοιχεία που πλουτίζουν δίνουν χρώμα και βοηθούν στο άνοιγμα των οριζόντων μιας κοινωνίας. Μετά τη σημερινή γιορτή που δεν είναι βέβαια η πρώτη κοινή γιορτή, πιστεύουμε και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες πολλές.”

Σειρά είχε η απονομή των πτυχίων παρακολούθησης, αφού ο υπεύθυνος του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ στο Λασίθι Μανώλης Πετάσης, αναφέρθηκε σ’ αυτό, καθώς και στην επόμενη περίοδο (νέα τμήματα από τον Οκτώβρη). Όπως μας είπε από τον Απρίλιο του 2013, δημιουργήθηκαν 21 τμήματα  του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ στον νομό Λασιθίου, εκ των οποίων τα 5 στον Άγιο Νικόλαο τα οποία φιλοξενήθηκαν είτε στο Κέντρο Κοινωνικής Διακονίας Αγίας Τριάδας, είτε στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων. Ο κ. Πετάσης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, καθώς και τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει μόνιμος χώρος για τη φιλοξενία του Κέντρου δια Βίου μάθησης, αφού το πρόγραμμα έχει συμμετοχή.

ο Μητροπολίτης Πέτρας και ο Μανώλης Πετάσης απονέμοντας τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους αποφοίτους
ο Μητροπολίτης Πέτρας και ο Μανώλης Πετάσης απονέμοντας τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους αποφοίτους

Τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων χόρεψαν τρεις Κρητικούς χορούς για τους φίλους ξένους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η βραδιά έκλεισε με μικρή δεξίωση με γεύσεις που έφεραν οι ίδιοι οι “μαθητές” του προγράμματος ΟΔΥΣΣΕΑΣ, γεύσεις από τις πατρίδες τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos