Γωγώ Μοσχόβη, Maurice Born, επίτιμοι δημότες Αγίου Νικολάου
μετά την απονομή

Σε μια εκδήλωση με την οποία υλοποιήθηκε παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου, με την οποία απονέμεται ο τίτλος τιμής του επίτιμου δημότη Αγίου Νικολάου, η Γωγώ Μοσχόβη και ο Maurice Born, είναι πλέον και επίτιμοι δημότες του τόπου στον οποίο ουσιαστικά κατοικούν και δραστηριοποιούνται.

Η Γωγώ Μοσχόβη, αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων και ο Maurice Born, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ανθρωπολόγος, ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες Αγίου Νικολάου στην εκδήλωση που έγινε στο REX το Σάββατο (26/10).

Λίγο πριν τη τιμή στους δύο, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Πάνου Καρκανεβάτου: «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» που γυρίστηκε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, όπου οι τιμώμενοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην ομιλία του ανέτρεξε στο ιστορικό της προσπάθειας να συμπεριληφθεί η Σπιναλόγκα στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και στον ρόλο των δύο τιμώμενων στην όλη διαδικασία.

Παρών τόσο ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Πάνος Καρκανεβάτος, όσο και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μίλησε για το έργο Απόκοπος ή Σπιναλόγκα, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2018 στο νησί, αποδίδοντας στη συνέχεια στο πιάνο το κεντρικό θέμα του έργου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos