η βιβλιοθήκη .... ραδιοφωνικό Studio από ψηλά
η βιβλιοθήκη …. ραδιοφωνικό Studio από ψηλά

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/6), ο χώρους της Κουνδουρείου Δημοτικής βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου, μετατράπηκε για μια ώρα σε Ραδιοφωνικό Σταθμό. Ο σταθμός μας, μετακόμισε για κείνη τη ώρα στη βιβλιοθήκη.

Μέσα στην ώρα που κράτησε η ζωντανή εκπομπή, μιλήσαμε με τα παιδιά για το ραδιόφωνο, πως στήνεται, πως γίνεται και για τη χρησιμότητα του. Τα παιδιά γνώριζαν κάποια πράγματα, κάποια άλλα τα ρώτησαν.

Μετά ήρθε η μουσική, ο δάσκαλος μουσικής και φίλος Δημήτρης Θραψανιώτης, μίλησε για τη Κρητική μουσική, το μαντολίνο και μας έμαθε να τραγουδάμε το Φιλεντέμ του Νίκου Ξυλούρη. Ο Δημήτρης τραγούδησε τη κεντρική μελωδία του τραγουδιού και οι μικροί μας φίλοι το ρεφρέν. Με την ευκαιρία ο Δημήτρης ο Θραψανιώτης τους τραγούδησε μερικούς στίχους από τον Ερωτόκριτο, μιλώντας τους παράλληλα για τον μεγάλο Βιτσέντζο Κορνάρο.

Σειρά είχε ένα παραμύθι του Αισώπου, για τον τεμπέλη τζίτζικα και τα εργατικά μυρμήγκια, που διάβασε η εκπαιδευτικός Αναστασία Λασθιωτάκη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Χάρη Αλεξάκη, μπήκαν λίγο αργότερα στο παιγνίδι, μιλώντας με τα παιδιά, ζωγραφίζοντας μαζί τους. Ο δήμαρχος μίλησε με τα παιδιά και απάντησε στις ερωτήσεις των μαμάδων που βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη. Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, εάν είναι δήμαρχος όλης της Κρήτης ….. ο δήμαρχος απάντησε, που να προκάνει, στη Κρήτη υπάρχουν 34 δήμοι….

Τέλος, παραγγελιές: τα παιδιά διάλεξαν τραγούδια και χόρεψαν με μερικά από αυτά…… και εκεί ολοκληρώσαμε την εξωτερική ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου …… την οποία θα επαναλάβουμε κάποια στιγμή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos