Διαδρομές επιβίωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!
Την διαδρομή επιμελήθηκε η κύρια Μαρίνα Λουκάκη

Αφού καλωσορίσαμε τα παιδιά, γνωριστήκαμε λέγοντας τα ονόματα μας στην ολομέλεια.  Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε την ανάγνωση του κεφαλαίου «το γράμμα του Αντρέα» από το βιβλίο «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Η αφήγηση ήταν διαδραστική καθώς σε μέρος αυτής συμμετείχαν και τα παιδιά, διαβάζοντας το γράμμα που έστειλε ο Ανδρέας.

Με αφορμή αυτό συζητήσαμε για το δάσος και γνωρίσαμε το επάγγελμα του υλοτόμου. Αναφερθήκαμε στα αγαθά που μας παρέχει, την ξυλεία και στο πόσο σημαντική ήταν τα παλιότερα χρόνια στα χωριά και στις πόλεις.

Ανακαλύψαμε μέσω της συζήτησης και ενός πίνακα αναφοράς, που μας χρησιμεύει η ξυλεία σήμερα, αλλά και στη σωστή χρήση των δασών. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τυχόν λάθη που συμβαίνουν στις μέρες μας αλλά και στο τι μπορούμε να κάνουμε προς διόρθωση τους.

Διαδρομές επιβίωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!
σκηνές……..

Τέλος, έχοντας το θάρρος και την όρεξη που έδειξε ο Ανδρέας στην ιστορία μας, δουλεύοντας υπό τον ήχο χαλαρών μελωδιών, ξεκινήσαμε για τις δυο Κατασκευές της διαδρομής επιβίωσης μας.

Η πρώτη αφορούσε μια σκηνή από χαρτόκουτα, ξυλάκια και ύφασμα. Η δεύτερη ήταν τα κιάλια εξερεύνησης με ρολό από χαρτί υγείας και κορδέλα.

Τα παιδιά πέρασαν όμορφα και διασκέδασαν στον χώρο με μια σκηνή, στην οποία μπαινόβγαιναν και ξεφύλλιζαν βιβλία σχετικά με τη δράση κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Την διαδρομή επιμελήθηκε η κύρια Μαρίνα Λουκάκη, βρεφονηπιοκόμος και το προσωπικό της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η δράση αναφερόταν σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

#KE2022

Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε …

http://koundourios.elidoc.gr/

Τηλ.: 2841026899

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos