δωρεάν από το διαδίκτυο ιταλικές ταινίες
Η διαδικτυακή προβολή διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου προσκαλεί τους φίλους του σύγχρονου κινηματογράφου να παρακολουθήσουν δωρεάν από το διαδίκτυο 5 βραβευμένες σε διεθνές επίπεδο ιταλικές ταινίες, στο πλαίσιο του 6ου αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα. 

Οι φίλοι του κινηματογράφου μπορούν να παρακολουθήσουν online, από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 25 Ιουνίου, πέντε επιλεγμένες, ιταλικές ταινίες. Η πρόσβαση είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι η εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών (https://iicateneonline.gr/).

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής παίρνετε επιβεβαίωση και την πρώτη μέρα που είναι διαθέσιμη κάθε ταινία ένα mail με τον σύνδεσμο για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση και το κωδικό της εγγραφής σας. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται μια διαφορετική ταινία, που παραμένει διαθέσιμη από Παρασκευή μέχρι την επόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

22.5 – 28.5             LA PAZZA GIOIA (Η τρελή χαρά), Paolo Virzì

29.5 – 4.6               LA TENEREZZA (Τρυφερότητα), Giovanni Amelio 

5.6 – 11.6               THE PLACE (Η συνάντηση), Paolo Genovese 

12.6 – 18.6             IL CAPITALE UMANO (Το ανθρώπινο κεφαλαίο), Paolo Virzì

19.6 – 25.6             IO SONO L’AMORE (Είμαι ο έρωτας), Luca Guadagnino

Πληροφορίες για τις ταινίες, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, συντελεστές στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου (http://kileagn.com/)

Η διαδικτυακή προβολή διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και με την στήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής πολιτιστικής συνεργασίας και του Tempo Forte Ιταλία-Ελλάδα 2020. Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας Αθηνών, μαζί με ελληνικούς και ιταλικούς οργανισμούς και φορείς, προκειμένου να φέρει “όλο και περισσότερο Ιταλία στην Ελλάδα καθώς και όλο και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία”.

Το αφιέρωμα είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, ζωντανεύει online χαρακτηριστικές ιστορίες Ιταλών δημιουργών στις οθόνες του υπολογιστή μας.

Μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα θερινά σινεμά, όταν νιώσετε την ανάγκη να «πάτε σινεμά», απλά κάνετε login και απολαύστε από την ασφάλεια και άνεση του σπιτιού σας την μαγεία της 7ης τέχνης!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos