Ελούντας γένη του Μανώλη Μακράκη στον δήμαρχο Αγ Νικολάου
ο Μανώλης Μακράκης, προσφέρει το βιβλίο Ελούντας γένη στον δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό

Το νέο του βιβλίο με τον γενικό τίτλο: “Ελούντας γένη“, που πραγματεύεται την καταγωγή και την ιστορία των οικογενειών της Ελούντας από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας,

προσέφερε σήμερα στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο συγγραφέας κ. Μανώλης Μακράκης κατά την επίσκεψη του στο Δήμο.

Το βιβλίο-όπως έκανε γνωστό – έρχεται να ρίξει άπλετο φως στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελούντας. Να μιλήσει για την καταγωγή των ανθρώπων της, το έργο, την προσφορά τους στον κοινωνικό (κοινοτικό) εκκλησιαστικό και εθνικό βίο, με δύο ισχυρά τεκμήρια: τα ανέκδοτα ιστορικά έγγραφα και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Φιλοδοξούμε -δήλωσε- μ΄ αυτό το βιβλίο ν΄αναδείξουμε και να προβάλλουμε αυτά που η Ελούντα κρύβει μέσα στα σπίτια της  και στην καρδιά της. Τα πρόσωπα που καλύπτει η πυκνή σκόνη που αντιμάχεται τη μνήμη! Ν΄ αναδείξουμε ανασύροντας από το σκοτάδι της λησμονιάς, ανακαλώντας μνήμες, αγωνιστές και μαχητές στο στίβο της ζωής. Μόνο μ΄αυτόν τον τρόπο θα γεμίσει το καντήλι της συλλογικής μας μνήμης με άφθονο λάδι και  πολλά κεριά μνημοσύνης για να σκορπούν φως αδιάλειπτα, διαλύοντας τα σκοτάδια της λησμονιάς και της αμάθειας των αιώνων που έπονται.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ευχαριστώντας τον συγγραφέα, ανέφερε ότι :

H παρουσία του Μανώλη Μακράκη στην Ελούντα, συνοδεύεται από ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, που τιμά όχι μόνο την περιοχή μας αλλά και ολόκληρο το νησί, δεδομένου ότι συμβάλλει στη γνώση και στην ανάδειξη του προγονικού μας πολιτισμού.

Το καινούργιο του βιβλίο, με τον γενικό τίτλο “Ελούντας Γένη”, το οποίο πραγματεύεται την ιστορία των οικογενειών της Ελούντας, αποδεικνύει περίτρανα την αγάπη του για τον τόπο και την διαρκή και άοκνη προσπάθεια του, να διασώσει μαρτυρίες, διηγήσεις, έγγραφα ακόμα και τις πολύτιμες μορφές των ανθρώπων που συνέβαλαν ώστε να τοποθετηθεί μία ακόμα ψηφίδα στην ιστορία του Μεραμπέλλου και της Κρήτης ολόκληρης.”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βιβλίο “Ελούντας γένη“, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό την Παρασκευή 12 Μαίου στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos