όλοι στο πατηρήρι....
όλοι στο πατηρήρι….

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων διοργανώνουν δύο (2) ενημερωτικές ημερίδες για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Σωματεία της Κρήτης με θέμα «Ο πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης».

Σκοπός των τοπικών δράσεων ενημέρωσης είναι η ενεργοποίηση των πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και πολιτιστικών φορέων και η δικτύωση τους με το πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας «Νήσων

Περίπλους: Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας».

Το πρόγραμμα στοχεύει μέσω των κατάλληλων ενεργειών να προετοιμάσει τους πολιτιστικούς φορείς της Κρήτης για το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν, να δικτυωθούν μεταξύ τους και να γίνουν πρότυπο οργάνωσης, λειτουργίας και συνεργασίας.

Στην ημερίδα θα διερευνηθούν μία σειρά θέματα που αφορούν τους εμπλεκόμενους στον τομέα του πολιτισμού όπως χρηματοδοτικές πηγές, ευρωπαϊκά προγράμματα πολιτισμικών δράσεων, θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, φορολογικά, ασφαλιστικά και νομικά ζητήματα.

Οι ημερίδες, οι οποίες θα έχουν κοινή θεματολογία, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Μουσείο Ν.

Καζαντζάκη Μυρτιά Πεδιάδος και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό κέντρο της Ι. Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αντωνίου Γιάνναρη 2, Χανιά, από τις 10.00 – 15:30. Οι ενημερωτικές δράσεις είναι δωρεάν, όπως και η μεταφορά με λεωφορείο και η ξενάγηση στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη.

Πληροφορίες: Αναπτυξιακή Ηρακλείου, κ. Δήμητρα Καμπέλη dkamp@anher.gr,

2810 753314 και κ. Τίτος Κοκολάκης www.pepsy.gr, τηλ.: 6945290329

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos