Εντυπωσιακός με ρεκόρ συμμετοχών ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης!
η εκκίνηση ενός από τους αγώνες

Μεγάλος νικητής ο Αυστραλός HAMERLOK DOUGLAS που κατέρριψε το Ρεκόρ Διαδρομής. Νικήτρια στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη που συνέτριψε το περσινό της  ρεκόρ.

Ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας δρόμου 21 χλμ. 10 χλμ. και 5 χλμ, κατάφερε μόνο μέσα σε τέσσερα χρόνια παρουσίας να καθιερωθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες διοργανώσεις της χώρας και να θεωρείται  η καλύτερη , αρτιότερη και πιο πλήρης διοργάνωση στην Κρήτη.

Το μαρτυρούν άλλωστε και όλα τα αριθμητικά στοιχεία αλλά και η αύξηση συμμετοχών χρόνο με το χρόνο με συμμετοχές από δεκάδες χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το φανερώνει η συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων  αθλητών οι οποίοι συνδέουν  πλέον την προετοιμασία τους για το Μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας με τον πιο αναγνωρισμένο αγώνα της Κρήτης.

Ας δούμε όμως τί είναι αυτό που παρακινεί τόσους πολλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν από τόσο μακριά , να μπουν σε αεροπλάνα, βαπόρια, αυτοκίνητα για να βρεθούν στο Αρκαλοχώρι και τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης.

Ο φετινός αγώνας-γιορτή ήταν ένας ύμνος στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον ακούραστο εθελοντισμό. Ένα πολύωρο πανηγύρι χαράς, συγκίνησης,  και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης  δεν είναι απλώς μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου με εξαιρετικές συμμετοχές αθλητών και μεγάλο αριθμό πολιτών.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο πολιτιστικό δρώμενο με  ανάλαφρη προσέγγιση. Δεν στηρίζεται στην επιφάνεια μόνο αλλά μπαίνει και στην ουσία. Διαβάστε τους επαίνους και τα σχόλια που κατά δεκάδες γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ένα  πολύτιμο μωσαϊκό που συνδυάζει,  τη σύμπραξη των κορυφαίων θεσμών της τοπικής  αυτοδιοίκησης, την οργιώδη φαντασία της οργανωτικής επιτροπής του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου,  τη στήριξη σπουδαίων χορηγών και την ανιδιοτελή προσφορά εκατοντάδων απλών ανθρώπων εθελοντών.

Εντυπωσιακός με ρεκόρ συμμετοχών ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης!
οι τρεις κινητές των αγώνων

Στη φετινή  διοργάνωση του ημιμαραθωνίου Κρήτης:

Ξεπεράστηκε κάθε ρεκόρ συμμετοχής πέρα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.

Τέσσερις χιλιάδες  άνθρωποι από την Κρήτη, από όλη την Ελλάδα και από  34 χώρες ακόμη, έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία!

Ξεπεράστηκε κάθε  αναμενόμενο ρεκόρ προβολών στο τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται από κάθε δημοσιογραφικό μέσο.

Ξεπεράστηκε κάθε  προηγούμενος αριθμός εθελοντών που βοήθησαν την ασφαλή,  άρτια και άψογη διοργάνωση του τέταρτου ημιμαραθωνίου Κρήτης.

πολλαπλασιάσαμε επίσης τις ποσότητες παραδοσιακών εδεσμάτων που προσφέρθηκαν εντελώς δωρεάν σε όλους συνοδευόμενες από εξαιρετική μουσική και υπέροχους χορούς .

ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν τον αθλητικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσής μας.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν υπερήφανους πραγματικά και  μεγαλώνουν τις υποχρεώσεις μας, αλλά και την επιθυμία μας  να θέλουμε την επόμενη χρονιά να γινόμαστε καλύτεροι ακόμη και αν χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα όρια της κούρασης μας, για να γινόμαστε πάντα μια μεγάλη παρέα.

Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε!

Με το καλό να ανταμώσουμε το 2019 πάλι, στη φιλόξενη Κρήτη!!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων νικητών:

21 Χιλιόμετρα

Άνδρες :

1ος   Hamerlok Douglas           01:11:48 UNIVERSITY OF TASMANIA ATHLETICS CLUB Αυστραλία

2ος  Μίνος Γιώργος  01:13:36 ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ Αθήνα

3ος  Μαγγίνας Δήμος  01:13:41 ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ Αλεξανδρούπολη

Γυναίκες

1η  Πετρουλάκη Ελευθερία  01:20:33 Αθήνα

2η  Ντίνα Μαργαριτα 01:30:20 Stoikos Running Team Θεσσαλονίκη

3η Πρωτογεράκη Αίμιλη 01:33:37

10 Χιλιόμετρα

1ος Ζαγκανάς Σταύρος

2ος  Δρόσος Κώστας

3ος Χατζάκης Καζάνης Χρήστος

Γυναίκες

1η Βλαχάκη Παναγιώτα

2η Λεμετζόγλου Αμάντα

3η Μπάναχ Όλγα

5 Χιλιόμετρα

1ος Δρόσος Κώστας

2ος Μαστοράκης Γιώργος

3ος Ηλιόπουλος Ιωάννης

Γυναίκες

1η Μανιαδάκη Μαρίνα

2η Μαριδάκη Γεωργία

3η Trummer Aliyah

Διοργάνωση :  Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμερίου, ΠολιτιστικόςΣύλλογος Γαλατά, Πολιτιστικός Σύλλογος Βόνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού.

Μεγάλος χορηγός: ΟΠΑΠ AE

Επίσημοι χορηγοί: ASICS, AEGEAN AIRLINES, TOYOTA  Παπακαλιάτης ΑΕ, ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Αρτοζαχαροπλαστικη, ΚΕΝ AE, GARMIN.

Επίσημοι υποστηρικτές: ΚΡΥΣΤΑΛ, CAPSIS ASTORIA HOTEL,  COSMOS SPORTS, Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Λασιθίου , ANEKLINES BLUE STAR FERRIES, AMSTEL free, Αλλαντικά ΚΑΣΣΑΚΗΣ, Σ/Μ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, Aqua power , Milakis Web Services ,

Με την Πολύτιμη βοήθεια : Cretangastronomy.gr , ΕΣΔΑΚ , Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ραδιοερασιτέχνες Κρήτης, V-strom Ηρακλείου Λασιθίου, Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ,  Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Batala Creta,

Χορηγοί επικοινωνίας: Κρήτη Tv, Νέα Κρήτη, Ράδιο 984 , Neakriti.gr , iRUNmag, Alpha 106,2 , Music Club , Kiss Fm 961 , Νέα Τηλεόραση Χανίων, Σπορ fm Κρήτης, Up 92.9.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos