Η γιορτή του κήπου, Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κήπο Νεάπολης

Είναι σε όλους μας γνωστή η σπουδαιότητα του ενιαίου ιστορικού συμπλέγματος δημοσίων χώρων και κτιρίων που περιβάλουν: το κτιριακό συγκρότημα Δικαστήρια – ΚΑΠΗ, το Παλαιό Γυμνάσιο Νεάπολης, το Γυμνάσιο – Λύκειo, τη Φιλαρμονική, τον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας – Κτιριακό συγκρότημα Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, το Δημοτικό Κήπο, το χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου και την πλατεία Ελ. Βενιζέλου

ως δημόσιος χώρος με ιστορική, πολιτισμική και κοινωνική σημασία καθώς και οι μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης τις οποίες έχει. Γνωρίζουμε, επίσης, τα χρόνια προβλήματα απόρροια της ελλιπούς συντήρησης και αξιοποίησής του, καθώς και το πρόβλημα της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στόχος της ανοιχτής ομάδας ενεργών πολιτών Πως φαντάζομαι την πλατεία μου; είναι, με βάση το ενδιαφέρον μας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, αλλά κυρίως για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας, να εντοπιστούμε τα κύρια προβλήματα σχετικά με τη λειτουργικότητα και την ελκυστικότητα του δημόσιου χώρου και με άξονα τη σημαντικότητα, να υλοποιήσουμε δράσεις εύκολα και επομένως άμεσα.

Η πρώτη δράση μας είναι: Η γιορτή του κήπου  και θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κήπο Νεάπολης.

Στη γιορτή θα προμηθευτούμε, με χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, και θα τοποθετήσουμε κοινόχρηστα τραπέζια. Με ξυλεία χορηγίας Δ.Α.Ε.Α.Ν, θα κατασκευάσουμε κοινόχρηστα ταμπλό, καλαθάκια για σκουπίδια και παγκάκια.

Θα έχει ζωγραφική για παιδιά με θέμα “Πώς φαντάζομαι την πλατεία μου;”. Καθώς και διαγωνισμός λογοτύπου.

Στα πλαίσια της γιορτής θα αναρτήσουμε ερωτηματολόγια καθώς και θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα μας και τις επόμενες δράσεις όπως αυτές έχουν αρχίσει να αναδεικνύονται, τόσο μέσα από τα δύο εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού που οργανώθηκαν από το Δήμο, όσο και από τις ανοικτές σε όλους συναντήσεις της Δευτέρας που η ομάδα έχει καθιερώσει έκτοτε.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτή τη διαδραστική γιορτή όπου όλοι μαζί θα κατασκευάσουμε και θα αποφασίσουμε, που θα τοποθετηθούν οι κατασκευές που θα φτιάξουμε.

Πάρτε τα εργαλεία σας και ελάτε να κάνουμε τον κήπο μας ακόμα πιο όμορφο αλλά και χρηστικό!

**Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μας στο

 Facebook:  Πως φαντάζομαι την πλατεία μου; και στο event

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos