Διάφορα κομμάτια

Από την έκθεση

Είναι ο τίτλος έκθεσης με κεραμικά, Κρητών και Κυπρίων κεραμιστών, που ταξιδεύει σε όλη τη Κρήτη και θα ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας, ακόμα και στο Πεκίνο. Αποτελείται από πολλά κομμάτια διαφόρων καλλιτεχνών και τεχνοτροπιών, όπως βάζα, γλυπτά, πιάτα, απεικονίσεις, συνθέσεις με κεραμικές ψηφίδες και άλλα πολλά τα οποία μπορείτε να δείτε στο Δημαρχείο Χερσονήσου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια κοινή διοργάνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Orpheus και του Συλλόγου «ο Κεράμων».

Στο μήνυμα της, η πρόεδρος της ΜΚΟ Orfeus Ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, αναφέρει: με σύμβολο τον κότινο στέφανο από την αρχαία ελιά των Βουβών της Κρήτης, με όχημα την Έκθεση Κεραμικής Κρητών και Κυπρίων Αγγειοπλαστών του Συλλόγου ΚΕΡΑΜΩΝ και μία παράσταση, τις Βάκχες του Ευριπίδη με συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι 60 μοτοσικλετιστές «των δρόμων της ελιάς», μεταφέρεται το μήνυμα της διαχρονικής αξίας της ελιάς και του συμβολισμού της, που είναι η ειρήνη.

Έργο με κεραμικές ψηφίδες στην είσοδο του δημαρχείου

Από την έκθεση

Ενώ ο Δημήτρης Λυμπερίδης, πρόεδρος του συλλόγου «ο Κεράμων», μας λέει: η ιδέα να ταξιδέψουν τα έργα μας στη μακρινή Κίνα και σε όλο τον κόσμο και να παρουσιάσουμε μοναδικές τεχνικές της Κρητικής κεραμικής των 8.000 χρόνων ιστορίας στο Πεκίνο, σε πρώτη φάση, μας ανοίγει τη διάθεση να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά. Στρατηγείο μας το Πολιτιστικό Κέντρο Μαργαρίτες και ομπρέλα μας η ΜΚΟ ORFEUS. Καλλιτεχνικός τόπος αναφοράς τα "Μαγαρικά", των οποίων οι εκδηλώσεις, μας φέρνουνε αντάμα και στο εξής θα ονειρευόμαστε παρέα.

Για την ώρα η έκθεση δεν έχει πάει στο Πεκίνο, περιοδεύει όμως στη Κρήτη. Με λίγη προσοχή, απολαύστε την.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos