Η Κλεό από τις 5 στις 7, από τη λέσχη κινηματογράφου

Με το κλασικό αριστούργημα «Η Κλεό από τις 5 στις 7 – Cleo de 5 a 7» συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται  σε επανέκδοση η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Ανιές Βαρντά, παραγωγής 1962 και διάρκειας 89΄. Πρωταγωνιστούν οι Κορίν Μαρσάν, Ντομινίκ Νταβρέ, Χοσέ Λουίς ντε Βιλαγιόνγκα.

Η ταινία ξεδιπλώνει ένα δίωρο από την ζωή της Κλεό, μιας νεαρής τραγουδίστριας, που έχει ήδη τις πρώτες επιτυχίες στην καριέρα της. Περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα κρίσιμων ιατρικών εξετάσεων, με τον φόβο ότι έχει καρκίνο και θα πεθάνει σύντομα.

Σε δυο ώρες έχει ραντεβού με τον γιατρό και μέχρι τότε περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού. Θα επισκεφτεί αρχικά μία χαρτορίχτρα με δυσοίωνα αποτελέσματα και στη συνέχεια θα συναντήσει εραστές, γνωστούς, φίλους και τυχαίους περαστικούς. Στο τέλος της πορείας της θα είναι λίγο πιο σοφή, σίγουρα πιο ώριμη κι ίσως ερωτευμένη…

Χαμηλότονα και με αξιοθαύμαστη διακριτικότητα, σκιαγραφείται αριστοτεχνικά το πορτρέτο μιας ανασφαλούς γυναίκας, η οποία στο τέλος της περιπλάνησης της στην καρδιά μιας σύγχρονης μητρόπολης αφήνει πίσω τις προκαταλήψεις και κοιτάζει το μέλλον με ανανεωμένο βλέμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, πληροφορίες για την σκηνοθέτιδα στην ιστοσελίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos