Η Παναγία δέεται και πρεσβεύει μετά παρρησίας για όλους εμάς που θελήσαμε να τιμήσουμε την αθάνατο Κοίμηση Της

Το εσπέρας του Σαββάτου 22 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών και τέλεσε Τρισάγιο, επί τη συμπληρώσει ενός έτους από την κοίμηση της μητρός της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Χρυσοστομίας Μοναχής.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «καλούμαστε να ξαναζήσουμε την χαρά της σεβασμίας Κοιμήσεως και της εις ουρανόν Μετάστασης της Θεοτόκου, και να ολοκληρώσουμε τον εορτασμό της εορτής με τα «Εννιάμερα» της λαϊκής ευσέβειας, με την «Απόδοσιν» της Θεολογικής ορολογίας. Κυκλώνουμε και πάλι το Θεοδόχον σώμα της πανάγνου Θεομήτορος με την βεβαιότητα ότι σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες της θλίψης και της δοκιμασίας, που όλοι αγωνιούμε για το τί μας περιμένει, η Χάρις Της θα ευρίσκεται νοερώς μαζί μας και θα μας σκεπάζει, θα μας προστατεύει, ενισχύοντας και δροσίζοντας τις ψυχές μας μέσα στο καύμα και τον αυχμό των ημερών και τις περιστάσεις του βίου.

Η Παναγία δέεται και πρεσβεύει μετά παρρησίας για όλους εμάς που θελήσαμε να τιμήσουμε την αθάνατο Κοίμηση Της

 Η Παναγία διαρκώς θα ευρίσκεται πρέσβης μας ενώπιον του Θρόνου της Θεού, δεομένη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό μετά παρρησίας για όλους όσοι θελήσαμε να τιμήσουμε την αθάνατο Κοίμηση της, γιατί Εκείνη είναι «μετά Θεόν ἡ θεός, τά δευτερεῖα τῆς Τριάδος ἡ ἔχουσα», κατά την χαρακτηριστική έκφραση του Αγίου Ανδρέου Κρήτης. Είναι το μεθόριο μεταξύ κτίσεως καὶ Κτίστου, η Κυρία των Αγγέλων και των πάντων Βασίλισσα – Παντάνασσα! Και παράλληλα είναι η γλυκυτάτη Μητέρα όλων των Χριστιανών και το ασφαλές καταφύγιο για κάθε πιστό.

Γι’ αυτό προστρέχομε σ’ Αυτήν και Την παρακαλούμε και τώρα και πάντοτε να προστατεύσει τους απλούς ανθρώπους, που βιώνουν ανυπέρβλητα προβλήματα, να μεσιτεύσει στον Θεό, για να ενισχύσει τους σοφούς και επιστήμονες να διακονήσουν την ανθρωπότητα, στον καιρό της μεγάλης δοκιμασίας, κατά το θέλημα του ουρανού, να παρηγορήσει εκείνους που πονούν, που υφίστανται τις επιπτώσεις της πανδημίας, και να σώσει τον κόσμο από κάθε θλίψη, οργή και κίνδυνο». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το  καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων και αοιδίμων κτητόρων και ανακαινιστών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.   

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos