η τέχνη της αφήγησης
η τέχνη της αφήγησης

Κατά το πρόσφατο κλείσιμο της Λυκειακής χρονιάς, στην εκδήλωση του τμήματος Αγίου Νικολάου του Λυκείου των Ελληνίδων, γνωρίσαμε τη κυρία Καλλιόπη Κλώντζα, η οποία μας αφηγήθηκε ένα παραμύθι.

Μας προκάλεσε εντύπωση η αφήγηση και το παραμύθι, το γεγονός ότι η κυρία Κλώντζα έχει φοιτήσει στο International School of Storytelling στο Sussex της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και η πρωτοβουλία του Λυκείου να διοργανώσει Καλοκαιρινό εργαστήριο αφήγησης λαϊκών ιστοριών για παιδιά 10-12 ετών.

Μετά από αυτή τη συγκυρία, είχαμε τη τύχη να φιλοξενήσουμε την Καλλιόπη Κλώντζα, στην εκπομπή “Πρωινές διαδρομές”, μιλώντας για τη τέχνη της αφήγησης, τα παραμύθια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τη σχέση με το δημοτικό τραγούδι, τα όρια του μύθου που κάποιες φορές αγγίζουν, αλλά και τον τρόπο που η αφηγήτρια δομεί την ιστορία της χτίζοντας γύρω από έναν σκελετό.

Είναι χρήσιμο για όλους, να μπορούν να αφηγούνται να εκφράζονται, οπότε όποια παιδιά θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο σχολείο μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

Παρούλα Κουτσάκη: 6977273723
Καλλιόπη Κλώντζα: 6973749523

Ακούστε τι μας είπε η κ. Κλώντζα:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos