Ιερά Πανύγηρις Του Οσίου Πατρός Ημών Χατζή - Ανανίου
το πρόγραμμα της εορτής

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εορτή του Θεοφόρου και Θαυματουργού Πατρός ημών Οσίου Χατζή – Ανανίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών. Η καθιέρωση της Εορτής του Αγίου στη Μονή οφείλεται, προς τιμήν του, στον οικείο Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλο.

Ο Γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης, που έκανε γνωστό τον Άγιο Χατζή – Ανανία στα πέρατα του  κόσμου, που Τον Ύμνησε, Τον Δόξασε και που τώρα μαζί Του στην ουράνια γαλήνη πρεσβεύουν στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για όλους εμάς, έλεγε:   

«Η Εξακουστή είναι το Μοναστήρι του Αγίου, είναι ο ιδρυτής της Μονής, ο Αος Κτήτορας. Είναι το σπίτι Του,  είναι ο φυσικός Του χώρος. Εκεί πρέπει να κτιστεί περικαλλής Ναός αφιερωμένος στην χάρη Του, εκεί  να τον εορτάζουμε. Ο Άγιος θαυματουργούσε εν ζωή και δεν σταμάτησε ούτε μετά την κοίμηση Του».

Πιστοί στην παράδοση του Γέροντα μας, που κάθε χρόνο διοργάνωνε γεύμα προς τιμήν του Αγίου του Χατζή-Ανανία μετά το πέρας της Ιεράς Πανήγυρις, έτσι και φέτος, το διοργανώνουν τα πνευματικά του παιδιά, στην ταβέρνα «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» που βρίσκετε στην είσοδο του χωριού Πεύκος (από Ιεράπετρα), ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι για να τιμήσουμε τον μεγάλο Άγιο της περιοχής μας.  

Για την εξυπηρέτηση των πιστών, το πρωί του Σαββάτου, προγραμματίζονται λεωφορεία που θα μεταφέρουν δωρεάν όσους το επιθυμούν από το Ηράκλειο στην Ιερά Μονή Εξακουστής, με επιστροφή μετά την ολοκλήρωση του γεύματος. Υπεύθυνες για κρατήσεις θέσεων, η κ. Έφη τηλ. 6972943909 και η κ. Κατερίνα τηλ. 6975630300.

Πρόγραμμα Εορτής Χατζή – Ανανίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2019 στις 18:30 μ.μ.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΪΟΥ 2019 στις 07:00 π.μ.

Η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Χριστός Ανέστη!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos