Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα…
οι μαθητές του Ωδείου Τέχνης στη σκηνή, στα Λακώνια

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής «εσωστρέφειας» και αλλαγής της καθημερινότητας μας αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω του κορωνοϊού, φέτος επιστρέψαμε στις αίθουσες του Ωδείου αλλά και στους συναυλιακούς χώρους! Τα τρία τελευταία χρόνια έφεραν πολλές δυσκολίες και αλλαγές στη ζωή μας και  μας ταρακούνησαν όλους, ως ατομικότητες και ως μέλη της κοινωνίας. Είμαστε όμως ακόμα εδώ ‘’ ζωντανοί στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα’’ ίσως λίγο πιο δυνατοί και λίγο πιο σοφοί.

   Έτσι, απ’ τον Σεπτέμβριο του 2021 επιστρέψαμε στη δια ζώσης διδασκαλία, με μεγάλη χαρά που ξανασυναντιόμαστε με τα παιδιά από κοντά. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε διάφορες δυσκολίες, καραντίνες κλπ. όμως τα καταφέραμε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κύλησε η χρονιά, σχεδόν όπως παλιά, και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε και τις καθιερωμένες μας συναυλίες. 

    Ξεκινήσαμε, λοιπόν,  με τη συναυλία των μικρών που έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Ωδείου Τέχνης στις 16/4/22.  Σ’ αυτήν συμμετείχαν οι μικροί μαθητές απ’ τις τάξεις  της Σοφίας Αρακαδάκη (πιάνο), Μαριάννας Παπαδάκη (πιάνο-αρμόνιο)  Ελένης Βασιλάκη  (φλογέρα) και του Ηρακλή Θανάση (βιολί). Ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς την αγωνία και τη χαρά των παιδιών που για πρώτη φορά βίωναν την εμπειρία της συμμετοχής σε μια συναυλία.

    Η 2η συναυλία της χρονιάς έγινε στο Ρεξ στις 29/5/22. Σ’ αυτήν συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων: της Σοφίας Αρακαδάκη, Μαριάννας Παπαδάκη, Ειρήνης Μαυρικάκη (πιάνο), Ηρακλή Θανάση (βιολί) Ελένης Βασιλάκη ( φλάουτο- φλογέρα),   Ειρήνης Δάκα, Μάνου Κογκάκη, Φοίβου Μαυράκη (κιθάρα), Τζένης  Φραγκούλη (μονωδία-έντεχνο τραγούδι) και Ειρήνης Παναγιωτάκη (Μικροί Σολίστες, Μουσικό Εργαστήρι και Νεανική Χορωδία Ωδείου Τέχνης Κρήτης).

 Ήταν μια ολοκληρωμένη παράσταση που εκτός από  μουσική διαφορετικών εποχών,  η τάξη της κιθάρας είχε και αφήγηση και προβολή (την επιμέλεια των οποίων είχε η Ειρήνη Δάκα). Πρώτα απολαύσαμε  μαθητές των μικρών τάξεων, μετά  τους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και στο τέλος της συναυλίας τους καθηγητές από την τάξη της  κιθάρας.

    Η 3η και τελευταία συναυλία της χρονιάς έγινε στις 26/6/22 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Έξω Λακωνίων. Ήταν μια συναυλία με έντεχνα και ροκ κομμάτια που εκτέλεσαν οι μαθητές του Ωδείου Τέχνης Κρήτης. Την επιμέλεια της συναυλίας είχαν οι καθηγητές: Σάββας Βασιλειάδης, Χρυσάνθη Γερογιαννάκη, Μαριάννα Παπαδάκη Τζένη Φραγκούλη και η Σοφία Αρακαδάκη με την Ειρήνη Παναγιωτάκη.

     Θέλουμε απ’ την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους καθηγητές μας για την εξαιρετική συνεργασία τόσων χρόνων, αλλά και τη γραμματέα μας, Ζαχαρένια Αλέξη, βασικό στήριγμα του Ωδείου μας.

     Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία τον ΠΑΟΔΑΝ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του, Χάρη Αλεξάκη, που είναι τόσα χρόνια στο πλευρό μας. Δεν έχουμε λόγια για την άψογη συνεργασία με το προσωπικό του κινηματοθεάτρου Ρεξ: Γιάννη Γαρεφαλλάκη , Αντρέα Χατζημαρκάκη και  την Αντωνία Καπαράκη  που  με μεγάλη προθυμία ανταποκρινόταν στις ανάγκες μας. Επιστρέφοντας στο Ρεξ μετά από 2 χρόνια αποχής (λόγω κόβιντ)  συνειδητοποιήσαμε ότι σ’ αυτό το διάστημα έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στην υποδομή.  Καθώς παραμένει η καλή διάθεση και η εξυπηρετικότητα του προσωπικού, το  αποτέλεσμα  ήταν να έχουμε ιδανικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια των προβών αλλά και την ώρα της συναυλίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ!!

    Θερμές ευχαριστίες και στην Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού που μας παραχώρησαν τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Έξω Λακωνίων για την πραγματοποίηση της έντεχνης-ροκ συναυλίας μας!

      Δεν μπορούμε βέβαια να μην ευχαριστήσουμε και τους γονείς των μαθητών μας για τη σταθερή εμπιστοσύνη τους και τη συνεργασία!

Καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι σε όλους!

Σοφία Αρακαδάκη – Ειρήνη Παναγιωτάκη

Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos