"Κορίτσι", βραβευμένη κοινωνική ταινία

Με την βραβευμένη στις Κάννες ταινία “Κορίτσι – Girl”, ξεκινούν για το 2020 οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ. Είναι παραγωγής Βελγίου 2018, διάρκειας 109′ και πρωταγωνιστούν ο ταλαντούχος Βίκτορ Πόλστερ και οι Άριε Γουόρτχαλτερ, Όλιβερ Μπόνταρτ.

Υπόθεση: Η 16χρονη Λάρα, έχει μόλις έχει μετακομίσει σε καινούργια πόλη μαζί με τον πατέρα και τον μικρότερο αδερφό της. Είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερπηδήσει τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά της: τον ανταγωνιστικό κόσμο του χορού, την ανασφάλεια της εφηβείας και το γεγονός πως γεννήθηκε …αγόρι. Προπονείται σκληρά σαν χορεύτρια και ταυτόχρονα προετοιμάζεται για την επέμβαση αλλαγής φύλου.

Ο 27χρονος σκηνοθέτης εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία θάρρους και επιμονής και την μεταπλάθει σε μια λιτή μα κινηματογραφικά εστιασμένη περιπέτεια δραματικής ενηλικίωσης. Η σύγκρουση της ηρωίδας δεν είναι με το περιβάλλον της, αλλά με τον ίδιο της τον εαυτό. Χαρτογραφεί τη μάχη της στο ψυχολογικό πεδίο, τον εσωτερικό της πανικό, την εφηβική της τρέλα και βιασύνη και τον ανέλπιδο αγώνα της να αποδεχτεί το σώμα της.

Με τέσσερα βραβεία στις Κάννες και πολλαπλάσια ακόμη σε φεστιβάλς σε όλο το κόσμο, το πολυσυζητημένο «Κορίτσι», είναι μια ταινία με ώριμη αυτοσυγκράτηση, γεμάτη πάθος, μια ιστορία αντισυμβατική με την οποία ταυτίζεται ο καθένας.

 Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, πληροφορίες για τον σκηνοθέτη στην ιστοσελίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos