τιμητική εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Χερσονήσου για τον Κωνσταντίνο Παπουτσάκη

Υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου τελεί η τιμητική βραδιά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χερσονήσου τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 19.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χερσονήσου. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί βράβευση του κ. Κωνσταντίνου Παπουτσάκη για την ανάδειξή του ως Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης,

Βιογραφικό Σημείωμα Κωνσταντίνου Παπουτσάκη:

Ο Κωνσταντίνος Παπουτσάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1985, με καταγωγή απο την Μεγάλη Χερσόνησο και Επάνω Βάθεια του Δήμου Χερσονήσου. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού και είναι κάτοχος Διπλώματος Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε το 2007.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος απο το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στον τομέα της Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής, που αποτελεί μέρος της ευρύτερης επιστημονικής περιοχής της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Επίσης, αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής, του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ από το 2009, ως υπότροφος φοιτητής και βοηθός ερευνητή υπο την επίβλεψη του Καθηγητή και Ερευνητή του ΙΠ του ΙΤΕ κ. Αντώνη Αργυρού.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεθόδων Υπολογιστικής Όρασης, Επεξεργασίας Εικόνας και Βίντεο και Μηχανικής Μάθησης με εφαρμογές στους τομείς Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Μηχανής και της Ρομποτικής.

Έχει συμμετοχή σε 15 ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και συμμετοχή σε ένα διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας οι οποίες έχουν λάβει συνολικά περίπου 300 ετεροαναφορές στην επιστημονική βιβλιογραφία εως σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos