με τη χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης
με τη χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης

Η Μικτή Χορωδία Ο.Τ.Ε. Αθηνών δημιουργήθηκε το 1968, από την αγάπη των υπαλλήλων του για τη μουσική και κατάφερε να διαγράψει μια καταξιωμένη καλλιτεχνική πορεία,

μέσα στο χρόνο υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου, την αδιάλειπτη υποστήριξη της Διοίκησης και τις συνεχείς προσπάθειες των μελών της.
Ο εντυπωσιακός απολογισμός της δράσης της περιλαμβάνει εκατοντάδες συναυλίες  στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου, με εξαιρετική επιτυχία, μετέφερε, την ελληνική μουσική παράδοση και την ορθόδοξη Αρμονική Λειτουργική Υμνωδία, αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Σήμερα, 44 χρόνια μετά, μία νέα γενιά τόσο χορωδών όσο και μαέστρου φιλοδοξεί να συνεχίσει και να διευρύνει τους ορίζοντες της χορωδίας. Από τον Ιανουάριο 2012 το νέο σύνολο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μπουζάνη εισήλθε δυναμικά στο χώρο της καινοτομίας και της διαφορετικότητας, ερμηνεύοντας σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και αφήνοντας ηχηρά το ίχνος ενός δραστήριου και πρωτοπόρου μουσικού συνόλου στην Ελλάδα.

Το 2013, μεταξύ άλλων, η Μικτή Χορωδία Ο.Τ.Ε. Αθηνών, συμμετείχε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες-Sochi 2014, στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία  μεταδόθηκε σε απευθείας  τηλεοπτική  σύνδεση  σε όλο τον κόσμο .

Η παιδική -νεανική χορωδία του Ωδειου Τέχνης Κρήτης

Η παιδική -νεανική χορωδία του Ωδειου Τέχνης Κρήτης δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 .
Τη διεύθυνση της χορωδίας απο την αρχή της ιδρύσεώς της έχει η μουσικός Ειρήνη Παναγιωτάκη.
Το δυναμικό της, αποτελούν οι μαθητές του Ωδείου Τέχνης Κρήτης,αγόρια και κορίτσια ηλικίας απο 9 εως 18 χρονών.
Ο ρόλος της χορωδίας είναι εκπαιδευτικός και στοχεύοντας στην αισθητική καλλιέργεια των μελών της, χρησιμοποιώντας το τέλειο όργανο, την ανθρώπινη φωνή.
Διατηρεί παράλληλα και το ψυχαγωγικό της μέροςσχηματίζοντας μικρά φωνητικά σχήματα που συμμετέχουν με σύγχρονο ρεπερτόριο σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η παιδική -νεανική χορωδία του Ω.Τ. έχει ερμηνεύσει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο το οποίο εκτείνεται από την προκλασική φωνητική μουσική, την παραδοσιακή και θρησκευτική μουσική, έως το σύγχρονο ελληνικό και ξένο Κινηματογράφο.

Έχει συνεργαστεί με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου όπως και με άλλους φορείς του Δήμου σε ποκίλες εκδηλώσεις απο την αρχή της ιδρυσής της, ερμηνεύοντας κύκλους τραγουδιών όπως το Μεγάλο μας Τσίρκο στο τριήμερο Τέχνης και Λόγου, αποσπάσματα απο τους Όρνιθες του Αριστοφάνη κ.α.
¨Εχει συμμετάσχει σε παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις όπως
<<Ο κόσμος ανάποδα>>του Άγγελου Αγγέλου και της Εμυ Σίνη, <<Τα πως και τα γιατί>>της Εύας Ιεροπούλου κ.α
Ανέβασε την παιδική όπερα <> φέρνοντας μαθητές και ακροατές κοντα στον συνθέτη Bach και τη ζωή του.
Πρόσφατα συνέπραξε με τη μικτή Χορωδία του Αγίου Νικολάου και τη χορωδία του ΠΑΟΔΑΝ στηρίζοντας το Χαμόγελο του Παιδιού στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Φωνιατρικού Συνεδρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos