Μιχάλη Χουρδάκη: «Ρούσος Ανδρέου Κούνδουρος, ήρωας και μάρτυρας της Εθνικής μας Αντίστασης
από τη παρουσίαση

Σε μία λιτή εκδήλωση που έγινε στο παλιό Γυμνάσιο Νεάπολης το βράδυ του Σαββάτου (28/8), παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μιχάλη Χουρδάκη Νίσπιτα, «Ρούσος Ανδρέου Κούνδουρος, ήρωας και μάρτυρας της Εθνικής μας Αντίστασης».

Στο χώρο βρέθηκαν αρκετοί φίλοι των γραμμάτων, της ιστορίας και των τεχνών από την ευρύτερη περιοχή. Για το βιβλίο μίλησε η Μαρία Σεργάκη ενώ αποσπάσματα διάβασε ο Γιώργος Ταβλάς. Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας 45 ετών, αφορά τρεις περιόδους της ζωής του Ρούσου Κούνδουρου, δηλαδή από τη γέννηση μέχρι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το βίο και την πολιτεία του μέσα στον πόλεμο μέχρι και την εκτέλεση του το 1944, καθώς και τις επιστολές του, τη παρακαταθήκη που άφησε.

Μιχάλη Χουρδάκη: «Ρούσος Ανδρέου Κούνδουρος, ήρωας και μάρτυρας της Εθνικής μας Αντίστασης
πολλοί φίλοι στον χώρο του παλαιού γυμνασίου

Χαιρέτησαν εκ μέρους της περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι της εταιρίας γραμμάτων και τεχνών και ο πρώην δήμαρχος και μέλος της εταιρίας Γιώργης Χατζηδάκης, μέσω του γιου του. Εμφανώς συγκινημένος ο εγγονός του Ρούσου Κούνδουρου, Ανδρέας Τίτου Κούνδουρος, που τίμησε την εκδήλωση.

Τέλος ο Νίσπιτας ευχαρίστησε όλους για τη τιμή να παρακολουθήσουν τη παρουσίαση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos