Μορφές: για πρώτη φορά έκθεση στη στοά της λίμνης του Αγ. Νικολάου
τα έργα της Βασιλικής Βελέντζα στη στοά

Η έκθεση “Μορφές” της Βασιλικής Βελέντζα εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/7) στον χώρο της στοάς που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης του Αγίου Νικολάου. Δίπλα στο εκκλησάκι. Το όλο εγχείρημα ενέχει τη πρωτοτυπία ότι για πρώτη φορά επιχειρείται εικαστικό γεγονός στον χώρο αυτό. Έναν χώρο που παρά τη προσπάθεια του Νίκου Κούνδουρου, είχε αφεθεί για δεκαετίες ρημαγμένος.

Όπως μας λέει η κ. Βελέντζα, πρόκειται για το δικό της “στοίχημα” να μετατραπεί ένας εγκαταλελειμμένος για πάρα πολλά χρόνια και άγνωστος ακόμα και για τους ντόπιους χώρος σε χώρο τέχνης. Ζήτησε τον χώρο από τον δήμαρχο και το Λιμενικό ταμείο Αγίου Νικολάου. Και της παραχωρήθηκε μετά την ανάλογη καθαριότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι το εκκλησάκι συγκοινωνεί με τη στοά.

Σε σχέση με τη προηγούμενη έκθεση της “Blue“, αυτή τη φορά η καλλιτέχνις καταπιάνεται με πορτραίτα. Μορφές: των Νίκου Κούνδουρου, Μάνου Κατράκη, Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Γεννηματά, Νίκου Καζαντζάκη, Νίκου Ξυλούρη και άλλων…..

Μορφές: για πρώτη φορά έκθεση στη στοά της λίμνης
η Βασιλική Βελέντζα ανάμεσα στις “Μορφές” της

Η έκθεση “Μορφές” είναι αφιερωμένη στον Νίκο Κούνδουρο τιμώντας την προσφορά του στον τόπο. Η ίδια προτείνει να συνεχίσει να λειτουργεί ως “χώρος τέχνης Νίκος Κούνδουρος”.

Η άλλη ιδιαιτερότητα της έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι ανοικτή με την συνήθη έννοια της έκθεσης που μπορεί να δει κανείς από κοντά. Ελέω κορωνοϊού, μπορεί όποιος θέλει να δει την έκθεση έξω από τα κάγκελα της στοάς, μέρα ή και νύχτα μιας και υπάρχει φωτισμός.

Η Βασιλική Βελέντζα γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όμως κατοικεί και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Με σπουδές στη φωτογραφία, στη διακόσμηση, στη συντήρηση έργων τέχνης και με ένα ευρύ-ετερόκλητο φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση αποτελεί γι’ αυτήν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Έχει πραγματοποιήσει ενιά ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει  συμμετάσχει και  σε ομαδικές εκθέσεις.

η έκθεση θα παραμείνει εκεί έως τις 30 Ιουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos