Μίκης Θεοδωράκης«O τελευταίος των Μοϊκανών» δηλώνει πως νιώθει ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ενώ εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στην επιστήμη, τη διανόηση και τη σκεπτόμενη νέα γενιά, αυτές να επαναφέρουν την αρμονία στον κόσμο. Ο κ. Θεοδωράκης, χειμαρρώδης όπως πάντα, ομολόγησε ότι νιώθει έντονα τη μοναξιά και χαρατήρισε το σημερινό πολιτικό σκηνικό της χώρας «καρικατούρα».
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης, έκλεισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο, το Διεθνές Διεπιστημονικό Συμπόσιο «Μουσική και Συμπατική Αρμονία», που ήταν αφιερωμένο στον ίδιο και που έλαβε μέρος το διήμερο 10-11 Μαρτίου, στη Χερσόνησο Ηρακλειου.
 
Μίλησε και για την εικόνα της συγκαλυμμένης αρμονίας που παρουσιάζει η διεθνής σκηνή «οι ισχυροί της πολιτικής επιβάλλουν, οδηγώντας τους σημερινούς ανθρώπους σε ρυθμούς απάνθρωπους. Οι ρυθμοί που σήμερα κινείται η διεθνής κοινότητα δεν συμβαδίζουν με τους ρυθμούς του σύμπαντος, αλλά και της ανθρώπινης καρδιάς» σημείωσε.
 
«Στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, οι ρυθμοί της ζωής είναι ουσιαστικά απάνθρωποι και πρέπει να ξαναβρούμε το ρυθμό της φύσης στην αρμονία που υπάρχει τόσο γύρω μας όσο και μέσα μας» συνέχισε.
 
Έκκληση απηύθυνε προς τη νέα γενιά, να επιστρέψουν στις ρίζες της γνώσης και να ξεφύγουν και λίγο από την τεχνολογία.
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε ότι φοβάται γιατί τη σημερινή κατάσταση «ότι τα πράγματα δεν είναι καλά σήμερα» αν και πάντα υπήρξε αισιόδοξος στη ζωή του.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos