Νοιάζομαι και Δρω εικαστικά, έκθεση του 1ου δημ. σχολείου
Η παρατήρηση, η έρευνα και η βιωματική προσέγγιση της τέχνης μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές και το video εκτίθενται ως εικαστικά παράγωγα

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου σε συνδιοργάνωση με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν πραγματοποιεί εικαστική έκθεση με τίτλο «Νοιάζομαι και Δρω εικαστικά»

παρουσιάζοντας δημιουργίες των μαθητών του σχολείου στη Δημοτική Πινακοθήκη 7-13 Μαΐου 2018.

Η παρατήρηση, η έρευνα και η βιωματική προσέγγιση της τέχνης μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές και το video εκτίθενται ως εικαστικά παράγωγα. Έτσι τα έργα των μαθητών διεισδύουν στη δημόσια σφαίρα για να προσφέρουν στα πολιτιστικά ερεθίσματα και δρώμενα της πόλης και να συνδιαλλαγούν με τους κατοίκους της.

Στην έκθεση οι μαθητές αναλαμβάνουν το ρόλο του δημιουργού αλλά και του αφηγητή. Οι ίδιοι, σε μία προσπάθεια σύνδεσης του γνωστικού αντικειμένου με τα αποτελέσματα της δημιουργικής διαδικασίας, παρουσιάζουν τα δικά τους έργα, καθώς και έργα μοντέρνας τέχνης γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Μόραλης, Εγγονόπουλος τα οποία εκτίθενται ταυτόχρονα στο χώρο. Τα αντίγραφα έργων είναι μέρος της περιουσίας του σχολείου από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός.

Η ανταλλαγή και ο εθελοντισμός ως ενέργεια γίνονται κεντρικό κομμάτι της εκδήλωσης. Οι μαθητές εκθέτουν τις εικαστικές τους δημιουργίες και οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν –αντί εισιτηρίου- βιβλία από την κλασική και σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, καινούρια ή και μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Υπό τη καθοδήγηση της εικαστικού του σχολείου Σοφίας Ντόβολη

Εγκαίνια: Δευτέρα 7/5ου στις 7 μ.μ.

Ημέρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα 7/5ου ως και Κυριακή 13/5ου

Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00  και  18.00-21.00

Ώρες ξενάγησης από τους μαθητές της Πέμπτης (Ε’) τάξης:

Δευτέρα 7/5ου: 7 μ.μ. κατά τη διάρκεια των εγκαινίων

Πρωινά

Τρίτη 8/5ου ως και Κυριακή 13/5ου: 10 π.μ.

Απόγευμα

Σάββατο: 7 μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos