Ξετύλιγμα της Ιστορίας του Καλού Χωριού Λασιθίου
από τη παρουσίαση, Γεροντής, Κυριακάκη, Κλώντζας

Την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «ΠΑΜΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ έκανε ο Μιχάλης Γεροντής  Φιλόλογος – Ιστορικός το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2023 στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλού Χωριού.

Ξετύλιγμα της Ιστορίας του Καλού Χωριού Λασιθίου
εξώφυλλο

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό η εκδήλωση ήταν πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα, αυτό φάνηκε και από την απόλυτη προσοχή του κοινού που την παρακολούθησε στον αύλειο χώρο.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Χαριτάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Νικολάου Δέσπω Καρνιαδάκη, η Μαρία Καφετζάκη εκ μέρους του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον ίδιο τον συγγραφέα του βιβλίου Μιχάλη Γεροντή σε συνεργασία με τους ομιλητές Μιχάλη Κλώντζα Οδοντίατρο και Μαρία Κυριακάκη Αρχαιολόγο.

Ήταν αρκετά αναλυτική και προκάλεσε συγκίνηση καθώς έγινε ξετύλιγμα της Ιστορίας του Καλού Χωριού Νομού Λασιθίου όπως Τοπωνύμια , Ιστορία, Αρχαιολογία, τοπικές ιστορίες και τοπικές φωτογραφίες του Καλού Χωριού.

Είναι τόσο πλούσια η θεματολογία του και το φωτογραφικό υλικό που όπως είπε ο συγγραφέας το βιβλίο πρέπει να βρίσκεται σε όλα τα σπίτια καθώς είναι αποτέλεσμα μια καλής και συλλογικής δουλειάς.

Μάλιστα καλό θα είναι να κοσμεί και την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η παρουσίαση του βιβλίου έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και κέρασμα με πλούσια τοπικά εδέσματα.

Μαρία Κασωτάκη

Ξετύλιγμα της Ιστορίας του Καλού Χωριού Λασιθίου
οπισθόφυλλο
Print Friendly, PDF & Email