woyzeckΗ Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού με το σινεφίλ κοινό της  και όχι μόνο έχει ήδη ξεκινήσει τις προβολές ταινιών – σταθμών στην στορία όχι μόνο του ευρωπαϊκού αλλά και του  παγκόσμιου κινηματογράφου κάθε Πέμπτη στις 21:30  το βράδυ στον κινηματογράφο REX στον ¶γιο Νικόλαο.
Το πρόγραμμα της Λέσχης για το μήνα Νοέμβριο είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 03/11/05

«Και οι χελώνες μπορούν να πετάξουν», του Μπραχμάν Γκομπάντι  / Ιράν 2004

Υπόθεση: Σ΄ ένα μικρό χωριό στο ιρακινό Κουρδιστάν, στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας, οι κάτοικοι επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν δορυφορικό πιάτο για να μπορούν να ενημερώνονται για την επικείμενη επίθεση των αμερικάνων στο Ιράκ& ερχόμενο από ένα άλλο χωριό με τη μικρότερη αδελφή του και το παιδί της, ένα ακρωτηριαμένο αγόρι φέρνει ένα προμήνυμα ότι ο πόλεμος ολοένα πλησιάζει.

Ηθοποιοί:Σοράν Εμπραχίμ, Αβάζ Λατίφ, Σαντάμ Χουσέϊν Φεϊζάλ, Χιρές Φεϊζάλ Ραχμάν

Πέμπτη 10/11/05

«Βόιτσεκ» του Γιάνος Σαζ / Ουγγαρία 1994

πόθεση: Βασισμένο στο κλασικό θεατρικό έργο του Γερμανού ρομαντικού Γκέοργκ Μπίχνερ. Ένας καταπιεσμένος εργαζόμενος στις σιδηροδρομικές γραμμές χάνει κάθε πνευματική ισορροπία, όταν αντιλαμβάνεται ότι η γυναίκα του τον απατά με έναν αστυνομικό. Ο ταπεινωμένος Βόιτσεκ θα εξεγερθεί ενάντια σε μία χωρίς διέξοδο ζωή, σφάζοντας τον καταπιεστικό ανώτερο του και σκοτώνοντας τη γυναίκα του που αρνείται να κάνει έρωτα μαζί του.

Ηθοποιοί:Λάγιος Κόβατς , Νταϊνα Βακάρου, Έβα Ίγκο, Πέτερ Χάουμαν

ellingΠέμπτη 17/11/05

«Elling» του Πέτερ Νες / Νορβηγία 2001

Υπόθεση: Ο ήρωας της ταινίας ήταν πάντα το «παιδί της μαμάς». Όταν εκείνη πεθαίνει και αυτός είναι γύρω στα σαράντα, απομακρύνεται με τη βία, με τη βοήθεια της αστυνομίας, από το σπίτι του και κλείνται σε ίδρυμα νοητικών προβλημάτων. Εκεί μοιράζεται το δωμάτιο με τον Κζελ Μπζαρν, έναν μεγαλόσωμο άντρα με εμμονές στο φαγητό και τις γυναίκες και άγνοια για την προσωπική υγιεινή. Ο Έλλινγκ δημιουργεί ιστορίες με τη φαντασία του κυρίως για γυναίκες και ο Κζελ τις πιστεύει. Ακόμη και όταν καταλαβαίνει ότι δεν είναι αληθινές του ζητάει να μην σταματήσει τη διήγηση.

Ηθοποιοί: Πιέρ Κριστιάν Έλεφσεν, Σβεν Νόρντιν, Μαρί Πία Γιάκομπσεν, Πιερ Κριστένσεν

Πέμπτη 24/11/05

«Βαθύ κόκκινο»
, του Ντάριο Αρτζέντο / Ιταλία 1975

Υπόθεση: Μία εξέχουσα παραψυχολόγος, δολοφονείται άγρια. Ο γείτονας της, ένας πιανίστας, είναι αυτόπτης μάρτυρας, αλλά ο δολοφόνος παραμένει άγνωστος. Ο σκηνοθέτης της ταινίας έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα, ως ο «Ευρωπαίος Χίτσκοκ» κυρίως λόγω του τρόπου που χειρίζονταν την κάμερα και το «Βαθύ Κόκκινο» ανταποκρίνεται μέχρι σήμερα στη μεγάλη του φήμη. Αυτό που ιδιαίτερα εντυπωσίασε, πέραν των εικόνων του αίματος που ο Αρτζέντο με σχιζοφρενική απόλαυση πρόβαλλε, ήταν το βασικό μουσικό θέμα, το οποίο συνθέτουν μοτίβα τελείως διαφορετικά από αυτά που είχαν συνηθίσει οι φίλοι των ταινιών τρόμου.

Ηθοποιοί: Ντέβιντ Χέμνγκς, Ντάρια Νικολόντι, Γκαμπριέλε Λάβια, Μάτσα Μέριλ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos