ΟχτώμισιΜε μία ταινία που συγκαταλέγεται από κοινό και κριτικούς στις δέκα κορυφαίες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου υποδέχεται το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου το σινεφίλ κινό στον κινηματογράφο Ρεξ στον ¶γιο Νικόλαο απόψε (8.12) στις 9:30 το βράδυ. Δεν είναι άλλη από την ταινία «Οχτώμισι» του Φεντερίκο Φελίνι, παραγωγής 1963. Μία ταινία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό του σκηνοθέτη Μαρτσέλο Μαστρογιάννη.
Υπόθεση:
 
Σ΄ ένα ιταλικό θέρετρο ένας σκηνοθέτης κάνει σχέδια για την καινούρια του ταινία. Παρά την επιτυχημένη πορεία, θεωρεί πως έχει στεέψει ιδεών και δεν έχει πια τίποτα να προσφέρει στο κοινό του.
 
Η προσωπική του Ζωή επίσης περίπλοκη και περιστοιχισμένη από τρεις γυναίκες, μία γυναίκα, μία ερωμένη και μία φανταστική μούσα. Το μυαλό του ήρωα μπερδεύει και βασανίζεται από την πραγματικότητα και ταυτόχρονα από τη φαντασία.
 
Ο Φελίνι κατορθώνει και αποτυπώνει την ατμόσφαιρα της εποχή του 60 με μαεστρία και με τη βοήθεια της εξαιρετικής μουσικής του Νίνο Ρότα.
 
Να θυμίζουμε ότι η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του αφιερώματος για τις δέκα καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως τις επέλεξε ο διάσημος σκηνοθέτης κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
 
Για το λόγο αυτό ο κ. Αγγελόπουλος θα επισκεφτεί την πόλη του Αγίου Νικολάου το επόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου.
 
Αυτό το Σαββατοκύριακο (10 και 11/12) θα συνεχιστούν οι προβολές του αφιερώματος με τις ταινίες «Ο Λόγος» του Καρλ Ντράγιερ και «Περσόνα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, στις 6 το απόγευμα. 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos