ακολουθήσε το μονοπάτι της καρδιάς σου
ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου

Μια ιδιαίτερη δράση που μαρτυρά αγάπη και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ιεράπετρας. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, συλλόγους και φορείς της πόλης

θα διεξαχθεί στην Ιεράπετρα και στις Τοπικές Κοινότητες η 13 Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία.

Με το μήνυμα «ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου» η Φλόγα της Αγάπης θα διανύσει απ’ άκρη σ’ άκρη  την περιφέρεια του Δήμου Ιεράπετρας, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για την αξία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Μέσα από πέντε διαφορετικές διαδρομές θα περάσει από κάθε Τοπική Κοινότητα, για να καταλήξει στις 7:30 το απόγευμα στο φρούριο του Καλέ στην πόλη της Ιεράπετρας, όπου και θα λάβει μέρος η τελετή αφής της Φλόγας της Αγάπης.

Η εν λόγω δράση, που φέρει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, διοργανώνεται από το Δήμο Ιεράπετρας υπό την αιγίδα της Επιτροπής Υγείας του Δήμου και του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και υποστηρίζεται  από τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύντης και Σητείας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιεράπετρας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παχείας Άμμου, του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, του Συλλόγου 4Χ4, του Συλλόγου Ποδηλατιστών Ιεράπετρας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, τις Τοπικές Κοινότητες,  το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, το ΕΚΑΒ, τη Δημοτική Φιλαρμονική, το Σύλλογο Αλιέων Αγίου Ιωάννη, τον Ιστιοπλοικό Όμιλο  και τους αλιείς του λιμανιού.

Θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 και οι διαδρομές που θα ακολουθηθούν θα είναι πέντε: 1η: 16:00 Ρίζα –Γδόχια –Μουρνιές – Μύθοι – Μύρτος, 2η: 16:00 Χριστός – Μάλλες – Καλαμαύκα – Μεσελέροι – Μακρυλιά, 3η : 17:30 Νέα Ανατολή – Γρα Λυγιά, 4η : 15:00 Παχειά Άμμος – Καββούσι – Βασιλική – Επισκοπή – Παπαδιανά – Πάνω Χωριό – Κάτω Χωριό – Κεντρί – Βαϊνιά και 5η : 14:00 Κουτσουνάρι – Άγιος Ιωάννης – Σχινοκάψαλα – Ορεινό – Σταυροχώρι – Άγιος Στέφανος – Μακρύς Γιαλός – Κουτσουράς – Φέρμα.

Όλες οι παραπάνω διαδρομές θα συναντηθούν στην οδό Γεωργίου Μακροπούλου (όπισθεν σούπερ μάρκετ πάνω Μαρινόπουλου) στην πόλη της Ιεράπετρας όπου στις 6:30 μ.μ. το απόγευμα θα ξεκινήσει Λαμπαδηδρομία στις οδούς Λασθένους  – Κόρακα – Μιχαήλ Κοθρή για να καταλήξει στις 7:00 μ.μ. στο Παραλιακό Γυμναστήριο  και εν συνεχεία με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών  στις 7:30  στο Φρούριο Καλέ στο Λιμάνι της Ιεράπετρας που θα πραγματοποιηθεί κα η τελετή αφής της Φλόγας της Αγάπης.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι της στην Ιεράπετρα και έχοντας αντλήσει δύναμη για να συνεχίσει την πανελλήνια πορεία της, η Φλόγα της Αγάπης θα συνεχίσει να ταξιδεύει με τελικό προορισμό  την πόλη της Λαμίας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Υποστηρίζοντας όλοι αυτή την προσπάθεια και αγκαλιάζοντας την «Φλόγα της Αγάπης» που φωτίζει τις πανανθρώπινες αξίες, αναθερμαίνει τις καρδιές των ανθρώπων και δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες και σε όλη την Ελλάδα να κάνουν τη σπίθα φως και την αγωνία για τις ανάγκες σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα γιορτή, δίνουμε ραντεβού στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos