ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, τιμά τον καλλιτέχνη
ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, τιμά τον καλλιτέχνη

Σε μια συγκλονιστική-κατά γενική ομολογία-βραδιά, γεμάτη τέχνη, συναισθήματα  αλλά και μηνύματα αισιοδοξίας, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος τίμησε το βράδυ της Παρασκευής, 17 Απριλίου, τον  Δάφνι Κόκκινο,

χορευτή του διάσημου  «Tanztheater Wuppertal Pina Bausch».

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την νεόδμητη αίθουσα του Συνεδριακού  Πολιτιστικού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, ενώ το παρών έδωσαν  ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου,  κ.κ.  Ανδρέας,  σύσσωμη η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα,  αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών αρχών και φορέων.

Τόσο τα χορευτικά αποσπάσματα που παρουσίασε ο ίδιος ο τιμώμενος,  όσο και τα τραγούδια της Σαβίνας Γιαννάτου και η μουσική του Τηλέμαχου Μούσα,  καθήλωσαν το κοινό που με τη σειρά του μετέδιδε τη θετική του ενέργεια στην σκηνή.

Για την καλλιτεχνική  πορεία του Δάφνι Κόκκινου αλλά και την σημασία της τέχνης του χορού μίλησε η Κορίνα Μηλιαράκη, πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου «Επιμενίδης», ενώ  ξεχωριστή  ήταν η συνέντευξη που πήρε από τον χορευτή και χορογράφο η δημοσιογράφος της  Deuthce Welle και της Καθημερινής  Μαρία Ρηγούτσου, η οποία ήρθε για την εκδήλωση από την Γερμανία.

Με την επισήμανση ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση  δεν ήταν απλά μια τιμητική βραδιά αλλά η αφετηρία για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στον τομέα του πολιτισμού στην περιοχή, ο Δήμαρχος Μινώα, Ζαχαρίας Καλογεράκης αναφέρθηκε στην απόφαση να τιμηθεί στη γενέτειρα του ο Δάφνις Κόκκινος, για την διεθνή καλλιτεχνική πορεία του αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί-όπως τόνισε- φωτεινό παράδειγμα  «δύναμης της ανθρώπινης θέλησης».

από τη βραδιά
από τη βραδιά

«Ο  Δήμος  έχει χρέος να είναι δίπλα σε όλους τους Δημότες και δεν μπορεί βέβαια να αγνοήσει αυτούς  που κάνουν γνωστή την περιοχή μας σε διεθνές επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Καλογεράκης .

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν εθελοντικά για την υλοποίηση τόσο της τιμητικής βραδιάς όσο και του τριήμερου  σεμιναρίου που πρόσφερε σε νέους χορευτές-  στον ίδιο χώρο-  ο Δάφνις  Κόκκινος. Μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι  θα υπάρξει και συνέχεια.

Μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Δάφνις Κόκκινος, απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» για την τιμή που του έγινε τόσο από το Δήμο όσο και από αυτούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και οι δυνατότητες  που προσφέρει ο συγκεκριμένου  χώρος, μπορούν να καταστήσουν το Αρκαλοχώρι «ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό πυρήνα»!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos