Από τα εγκαίνια

Έκθεση Σπαθάρη

Σε πείσμα τον καιρών, τον γνωρίζουν όλοι.
Μικροί και μεγάλοι.
Μιλάμε για τον ζωντανό θρύλο, τον δάσκαλο, του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Τον Ευγένιο Σπαθάρη, με τον οποίο συναντηθήκαμε και μιλήσαμε στα εγκαίνια της έκθεσης του, στα πλαίσια του τετραήμερου λόγου και τέχνης του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο ίδιος πρόσχαρος και απλός, ανοικτός σε όλους, αλλά ιδιαίτρα στα παιδιά που του ζητούσαν ένα αυτόγραφο του, αντάλλαξε απόψεις με όλους, αλλά συναντήθηκε και με τα μέλη του Ινδονησιακού Θεάτρου Σκιών Wayang, και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Μιλώντας κατά τη έναρξη της έκθεσης ο Ευγένιος Σπαθάρης ευχαρίστησε τον Δήμο Αγίου Νικολάου, για η τιμή, αλλά ταυτόχρονα καταφέρθηκε κατά των μέσων ενημέρωσης που ουσιαστικά αποξένωσαν τον Έλληνα από τη παράδοση του καλώντας όλους μας να αντισταθούμε.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Οδυσσέας Σγουρός, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η Εθνική πινακοθήκη να δαπαά ποσά για να αγοράσει πίνακες ξένων ζωγράφων και να μην διαθέτει ένα έργο του Μποστ, ή του Σπαθάρη.

Το αφιέρωμα στον Ευγένιο Σπαθάρη, κορυφώνεται το βράδυ του Σαββάτου με τον ίδιο να παρουσιάζει στο κοινό του Αγίου Νικολάου τον Μεγαλέξανδρο και το καταραμένο φίδι, στο REX. Είσοδος ελεύθερη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos