χαρυκλυννΟ Χάρυ Κλυνν με το θεατρικό έργο «Κάλιο αυγά… Παρά πουρέ» και μ΄ ένα θίασο γεμάτο γνωστά ονόματα – αξίες στο χώρο της κωμωδίας και του δράματος – πρόκειται να επισκεφτεί το νομό ασιθίου για τρεις παραστάσεις στις τρεις μεγάλες πόλεις του νομού. Έτσι το Σάββατο 26 Νοέμβριου 2005 θα βρίσκονται στην Ιεράπετρα, την Κυριακή στη Σητεία και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στον ¶γιο Νικόλαο.

Ο Χάρυ Κλυνν, πρωτότυπος για άλλη μια φορά, ξεκινά στην Περιφέρεια μία περιοδεία στην καρδιά του χειμώνα αγνοώντας επιδεικτικά ότι όλοι σχεδόν οι θίασοι επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους περιοδείες και παίζουν στις μεγάλες σκηνές στα αστικά κέντρα.

Μία παράσταση γεμάτη χιούμορ και αυτοσαρκασμό, όπως φαίνεται και από το θέμα της παράστασης που δεν είναι άλλο, σύμφωνα με τους συντελεστές αυτής, «το Ελληνοελληνικό το οποίο είναι σοβαρότερου του Ελληνοτουρκικού αλλά και αυτού ακόμα του Ελληνοβαλκανικού.

Παζουν οι ηθοποιοί Χάρρυ Κλυνν, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Σόφη Ζανίνου, Ντίνος Σπυρόπουλος, Γιώργος Μακρής, Κωστής Κούκιος, Βασίλης Ζωνόρος, Μαρία Συκιανάκη και Ευτυχία Κάβαλου κ.ά.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρρυ Κλυνν, τα κείμενα του ιδίου σε συνεργασία με τον Ντίνο Σπυρόπουλο. Η μουσική είναι του Νίκου Στρατηγού, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου, τα σκηνικά και τα κουστούμια του Μιχάλη Σδούγκου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωστής Κούκιος.

Την οργάνωση της παραγωγής και την προβολή της περιοδείας επιμελήθηκαν οι θεατρικές επιχειρήσεις των αδελφών Τάγαρη.

ζανινουΣύμφωνα με το πρόγραμμα «έκτακτη εμφάνιση πραγματοποιούν η μπάντα πνευστών τς Ιεριχούς, ο Βασίλης Χρηστίδης, ο Αδάμ Ρεγκούζας, το οικολογικό πάρκο Αμφιθέας, ο Πολιτιστικός Όμιλος ¶νω Ραχούλας, τα διόδια της Αττικής οδού, το ρέμα της Χελιδονούς, ο σύλλογος αποφυλακισθέντων φοροφυγάδων Κορυδαλλού και οι μάγισσες της Σμύρνης!

Ο θίασος που θα παρελάσει μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές της Ανδαλουσίας ραμμένες από τα χεράκια του Βασίλη Κωστέτσου, θα αρχίσει τις παραστάσεις του από το χειμερινό θέατρο Επιδαύρου με το έργο «ΤΑΔΕ ΝΤΕΦΙ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ» και θα κλείσει τη μαραθώνια του περιοδεία στην πλατεία Σλόουν του Λονδίνου με το αριστούργημα του Γεωργίου Αλογοσκούφη «ΒΡΟΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΙΗΔΑ.

Ο Χάρρυ Κλυνν και ο Ντίνος Σπυρόπουλος, αριστούχοι αμφότεροι και οι τρεις της Γαλλικής παραφιλολογίας με μάστερ στην υποβρύχια καλαθοσφίριση, εστιάζουν τα δρώμενά τους σε μια παραμυθένια χώρα οι ηγέτες της οποίας προσπαθούν να ανακαλύψουν την ομελέτα χωρίς αυγά και επειδή έχουν λύσει όλα τα προβλήματα του λαού τους ασχολούνται με το ευγενή αθλήματα της ποίησης, της τοξοβολίας, της μπιρίμπας, του ξυσίματος πατσών και του ξυσίματος ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων.

Οι συγγραφείς, βραβευμένοι με το βραβείο «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ 2005» παρουσιάζουν σε μια ρεαλιστική βάση τη συγκλονιστική περιπέτεια μιας φτωχής πλην τίμιας χώρας που με τους κατάλληλους χειρισμούς πρωθυπουργός της κατορθώνει να τη βγάλει από το αδιέξοδο και να την οδηγήσει στην άκρατη ευημερία. Η σκηνοθεσία ακολουθεί παραδοσιακούς δρόμους παίρνοντας στοιχεία από το θέατρο Νο και Γιες και μεθόδους ομοιοπαθητικής και χειρομαντείας που ο ξανθός μάγος Χορταρέας μάζεψε στι βουνοκορφές των Πυρηναίων».

Το πρόγραμμα του θιάσου στην Κρήτη

 Σάββατο 26 Νοέμβριου 2005

  • Ιεράπετρα – κινηματοθέατρο Μίνωα

Κυριακή 27 Νοέμβριου 2005

  • Σητεία – κινηματοθέατρο Μίνωα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005

  • ¶γιος Νικόλαος – κινηματοθέατρο Rex

 Tρίτη 29 Νοέμβριου 2005

  • Χανιά – κινηματοθέατρο Απόλλων

Τετάρτη 30 οέμβριου 2005

  •  Χανιά – κινηματοθέατρο Απόλλων

 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005

  • Ρέθυμνο – κινηματοθέατρο Παντελής

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2005

  • Ηράκλειο – κινηματοθέατρο Αστόρια

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2005

  • Ηράκλειο – κινηματοθέατρο Αστόρια

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2005

  • Ηράκλειο – κινηματοθέατρο Αστόρια

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2005

  • Τυμπάκι – κινηματοθέατρο rex

 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos