ο νομός Λασιθίου και η ιστορία του
τα μέλη της εταιρίας γραμμάτων και τεχνών ανατολικής Κρήτης, Χατζηδάκης, Παναγιωτάκης, Πετράκης, Τσιχλής, Χουρδάκης

Μια προσπάθεια 15 και πλέον ετών που πήρε τη μορφή δυο βιβλίων 420 σελίδων το καθένα, μας παρουσίασε τη Τετάρτη (15/6) η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών ανατολικής Κρήτης. Είναι το δίτομο έργο “ο νομός Λασιθίου και η ιστορία του“, στο οποίο και με τη βοήθεια ειδικών όπως του Στυλιανού Αλεξίου, Σταύρου Μαδεράκη, του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, Γιάννη Καραβαλάκη, Γιώργου Αικατερινίδη, Μεταξίας Τσιποπούλου, Λευτέρη Πλάτωνος, Δάφνης Χρονάκη, Μαρίας Αρακαδάκη, Δημήτρη Παπαδάκη, Γιάννη Χρηστάκη, Γιώργου Παναγιωτάκη, Ειρήνης Θεοδοσοπούλου και άλλων, επιχειρείται να καταγραφεί η πορεία του κομματιού αυτού της ανατολικής Κρήτης στο γνωστό χρόνο.

Ένα έργο αφιερωμένο στους επώνυμους και ανώνυμους Λασιθιώτες που θυσιάστηκαν στους αγώνες του Έθνους μας και σ’ όλους εκείνους που με το ανασκαφικό, συγγραφικό και πνευματικό γενικότερα έργο, βοήθησαν στην ανάδειξη και προβολή του νομού μας.

Το Λασίθι, απογράφεται από τη μυθολογία του έως και τη λαογραφία. Μινωική εποχή, βυζαντινή περίοδος, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, αλλά και η γλώσσα, η μουσική και η νεώτερη ιστορία. Για την επίπονη προσπάθεια μίλησαν ο πρόεδρος Γιώργος Χατζηδάκης και τα μέλη, Παναγιωτάκης και Πετράκης.

Οι δύο τόμοι, με τιμή 30 €, θα διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos