το αρχαίο θέατρο στο Κουφονήσι
το αρχαίο θέατρο στο Κουφονήσι

Την Κυριακή στις 27 Απριλίου, συνήλθαν στο χωριό Συκιά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νότιου άξονα των χωριών της επαρχίας Σητείας.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με αφορμή τον συντονισμό τους σε σχέση με την απόφαση τους να συμμετέχουν ενεργά στην υπο ίδρυση Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (Π.Ε.Π.ΣΥ.)

Στον υπέροχο χώρο του συλλόγου της Συκιάς, που είχε αναλάβει την φιλοξενία της 2ης κατά σειρά συνάντησης των εκπροσώπων, συζητήθηκαν λεπτομερώς τα οφέλη και οι προβληματισμοί για την ανοικτή διαβούλευση του καταστατικού της Π.Ε.Π.ΣΥ.

Αφού ενημερώθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι για τις εξελίξεις και την πρόοδο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αποφασίστηκε από κοινού να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, να μελετήσουν το υπο διαβούλευση καταστατικό και να προτείνουν εκ νέου κάποιες σημαντικές τροποποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα συναποφασίστηκε να ζητηθεί από την Π.Ε.Π.ΣΥ. μια χρονική αναβολή έως τον Σεπτέμβριο ώστε να κατατεθούν πιο συγκεκριμένες και καλά ορισμένες προτάσεις-τροποποιήσεις.

Παράλληλα με αφορμή την συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε από όλους η αναγκαιότητα να συνεχιστεί και να ενταθεί αυτή η προσπάθεια συντονισμού των δράσεων των συλλόγων και έως ότου αποκτήσει και νομική υπόσταση το συντονιστικό αυτό συμβούλιο, να λειτουργεί άτυπα με σκοπό την αλληλεπίδραση και αλληλοϋποστήριξη των τοπικών μελών του.

Σε αυτή την λογική της αμοιβαίας συνύπαρξης και των κοινών δράσεων, αποφασίστηκε ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να πραγματοποιηθεί στον εξαιρετικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Αφέντη Χριστό, στο Μέσα Παντέλι. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στους αντίστοιχους συλλόγους .

Οι Πολιτιστικοί & Προοδευτικοί Σύλλογοι

Αγίου Γεωργίου «Οι Τουρτούλοι», Αγίας Τριάδας, Αρμένων, Αχλαδίων, Βορρί, Γούδουρα, Επάνω Επισκοπής, Ζήρου, Μαρωνιάς, Παπαγιαννάδων, Παρασπορίου, Πισκοκεφάλου, Πραισού, Σκλάβων, Συκιάς,  Χανδρά,  Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος», Περιηγητική Λέσχη Σητείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos