Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου φιλοξένει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 19:00  στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ   τον βιρτουόζο πιανίστα Κωνσταντίνο Παπαδάκη, ο οποίος  επιστρέφει στην γενέτειρά του και παρουσιάζει στο κοινό ένα ρεσιτάλ πιάνου υψηλού επιπέδου. 

Στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει, εκτός από δύο  κορυφαία έργα του Cezar Franck και του Sergei Rachmaninoff, την πρώτη εκτέλεση ενός έργου για πιανο του Robert Maggio καθώς και δύο δεξιοτεχνικές μεταγραφές για πιάνο βαλς του Johann Strauss.

Αναλυτικότερα, τα έργα που παρουσιάζονται είναι:

César Franck: Prelude, Fugue and Variation, Opus 18 (12’)

Sergei Rachmaninoff: Variations on a theme of Corelli, Opus 42 (19′)

Robert Maggio: Love ♥ bird (8’)

Johann Strauss: Two Waltzes (concert transcription by Ernö Dohnányi) (17’)

I. “Du und Du” – from Die Fledermaus

II. “Schatz-Walzer” – from Der Zigeunerbaron

Κωνσταντίνος Παπαδάκης

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης έχει αποκληθεί από τον τύπο ως «μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της μουσικής» [Boston Globe] καθώς και ως «αυθόρμητος και ειλικρινής καλλιτέχνης» [New Music Connoisseur].

Ο κ. Παπαδάκης έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά κέντρα και στις πιο διακεκριμένες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, από τη Ρωσία και την Δυτική Ευρώπη έως την Αμερική και τον Καναδά, τόσο σε ατομικά ρεσιτάλ όσο και σε συναυλίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και σύνολα μουσικής δωματίου. Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και έχει ηχογραφήσει πολλά έργα σύγχρονων συνθετών που έχουν γραφτεί ειδικά για εκείνον. Επίσης, έχει αποσπάσει βραβεία και ειδικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Άλλες σημαντικές εμφανίσεις αποτελούν αυτές στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο St. Petersburg Grand Concert Hall, όπου ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση έργα Ελλήνων και Ρώσσων συγχρόνων συνθέτων.

Από το 2000, είναι Λέκτωρας της σχολής πιάνου στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, όπως και στο New England Conservatory. Είναι ιδρυτικό μέλος του Archanes Music, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που το καλοκαίρι του 2022 θα επανεκκινήσει την Ακαδημία πιάνου στις Αρχάνες Ηρακλείου και έχει ως σκοπό να εδραιώσει, σε ετήσια βάση, ένα καλοκαιρινό εργαστήρι υψηλού επιπέδου για ταλαντούχους πιανίστες.

[www.kpapadakis.com],  [www.archanesmusic.org].

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos